Câinii au voie să mănânce ouă roșii de Paște?

Câinii au voie să mănânce ouă roșii de Paște? / Foto: Pixabay, de Caity
Câinii au voie să mănânce ouă roșii de Paște? / Foto: Pixabay, de Caity

Află în articol dacă și câinele tău are voie să mănânce ouă roșii de Paște.

În perioada sărbătorilor de Paște cu toții obișnuim să ciocnim câte un ou roșu cu cei dragi. În timp ce majoritatea dintre noi fac acest lucru cu membrii familiei, rude sau prieteni, unii ar putea fi tentați să le creeze să îi implice în aceste activități și pe cei mai buni prieteni ai lor -  câinii. Astfel, dacă te-ai întrebat vreodată dacă patrupedul tău are voie oră roșii, află că ouăle fierte sunt sigure pentru câini.

Pentru noi, oamenii, ouăle sunt o sursă excepțională de proteine, aminoacizi esențiali, minerale și vitamine - același lucru este valabil și pentru câini, scrie australianeggs.org.au. Să fim realiști, mâncarea noastră arată întotdeauna destul de apetisantă pentru câini. Întotdeauna adulmecă orice mâncăm noi. Dar când vine vorba de beneficiile pentru sănătate ale ouălor, simțurile lor de câine sunt 100% corecte. În esență, întregul ou, inclusiv coaja, poate oferi beneficii nutriționale uimitoare prietenilor noștri cu patru picioare.

Beneficiile consumului de ouă la câini



Amintiți-vă, ouăle sunt ușor disponibile, ușor de digerat și sunt o sursă completă de hrană, ca să nu mai vorbim de faptul că sunt rapid de preparat și ieftine.

Dar cum să i le dai câinelui tău? Ei bine, pentru început, Ouăle ar trebui să fie întotdeauna gătite înainte. Gătiți sau fierbeți ouăle simple fără ulei, unt, sare sau orice alți aditivi. Prin urmare, dacă vreți să îi dați ouă roșii, trebuie să vă asigurați că acestea au fost vopsite în mod natural, cu ceapă, nu cu vopsea.

Ouăle oferă multe beneficii nutriționale. Pe lângă faptul că sunt bogate în proteine, ouăle sunt, de asemenea, o sursă excelentă de acid linoleic, vitamina B2 și B12 și vitamina A solubilă în apă - toate acestea fiind minunate pentru pielea și blana câinelui tău.

Îmi pot hrăni câinele cu ouă crude?


Nu. Nu vă recomandăm să hrăniți câinele cu ouă crude sau fierte doar puțin. Cel mai sigur mod de a servi ouăle câinilor este să vă asigurați că acestea sunt întotdeauna gătite bine. La fel ca și oamenii, câinii au aceleași riscuri potențiale în contractarea Salmonella dacă consumă alimente crude sau gătite insuficient.

Este recomandat ca patrupedul dvs. să nu primească mai mult de un ou pe zi. Ouăle nu ar trebui să fie niciodată singura sursă de proteine ​​pentru câinele dvs., așa cum mâncarea pentru câini conține alți nutrienți foarte necesari pentru o dietă sănătoasă și echilibrată. Gândiți-vă la ele mai degrabă ca la un răsfăț, oferit mai rar.

Pentru a determina exact câte ouă puteți oferi câinelui dvs., cel mai bine este să vă consultați cu medicul veterinar. O porție sigură de ouă pentru câinele dvs. va depinde de o varietate de factori, inclusiv: vârsta, mărimea, rasa, nivelul de activitate și condiții medicale existente.

Sunt cojile de ou bune pentru câini?


Da, sunt. De fapt, un ou fiert este o masă grozavă pentru un câine. Cu toate acestea, asigurați-vă întotdeauna că spargeți puțin oul mai întâi pentru a vă asigura că nu este un pericol de sufocare.

Cojile de ouă sunt de fapt pline de calciu, așa că pot fi o sursă excelentă de nutrienți suplimentari pentru câinele tău. În plus, cojile sunt grozave și pentru câinii care au dificultăți în mestecat oasele. Totuși, pentru siguranță, asigurați-vă întotdeauna că acestea au fost fierte bine mai întâi, deoarece cojile de ouă crude pot încă prezenta un risc crescut de salmonella. Odată fierte, pur și simplu măcinați cojile și  amestecați-le prin hrana câinelui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel