De ce câinii adoră să fie mângâiați pe burtă

De ce câinii adoră să fie mângâiați pe burtă / Foto: Pixabay, de Fran
De ce câinii adoră să fie mângâiați pe burtă / Foto: Pixabay, de Fran

Află în articol de ce câinii adoră să fie mângâiați pe burtă.

Există multe moduri prin care îi poți arăta câinelui tău cât de mult îl iubești, iar mângâiatul este unul dintre ele. Adesea presupunem că atunci când un câine se rostogolește pe spate și ridică picioarele în sus înseamnă că cere un gâdilat sau o mângâiere pe burtă, dar nu este întotdeauna cazul, scrie The Jerusalem Post.

Analistul comportamentului câinilor și antrenorul de câini Adam Femi, a explicat ce vor de fapt să ne spună patrupezii atunci când fac asta. Potrivit lui, există o varietate de motive pentru care câinii stau întinși pe spate și își ridică picioarele în aer, iar "comportamentul de a se întoarce și de a expune burta începe adesea ca o formă de supunere, deoarece această poziție este o poziție de supunere în limbajul corpului câinilor"

"Noi, oamenii, vedem adesea acest lucru ca pe o invitație de a mângâia burta câinelui, ca și cum câinele ne-ar "cere" acest gest prin această poziție. Mulți câini, într-adevăr, se bucură să fie fi mângâiați în această zonă și, dacă tu asta faci câinele va învăța rapid că primește afecțiune atunci când se întoarce și, ca urmare, comportamentul va continua", a mai explicat acesta.

De ce câinilor le plac mângâierile pe burtă?


În cele din urmă, totul ține de hormonii fericirii, explică Femi: "Mângâierea și îngrijirea câinilor noștri poate stimula hormonii care îl fac pe câine să se simtă bine și, totodată, poate crește legătura dintre câine și stăpân. Unii câini se vor întoarce pe burtă numai cu membrii de încredere ai familiei, alții pot fi mai încrezători și repetă aceeași acțiune așteptându-se să primească o mângâiere pe burtă chiar și de la oameni pe care nu îi cunosc atât de bine".

Toți câinii se bucură de aceste mângâieri?


Nu neapărat, unii se vor simți inconfortabil atunci când le atingeți stomacul și este important să le citiți limbajul corpului și să încercați să le înțelegeți starea de spirit.

"Este important să ne amintim că nu orice rostogolire a câinelui înseamnă că vrea să fie atins. Poate fi modul lui de a comunica, ar putea să-și exprime și frica în acest fel, iar dacă acesta este într-adevăr cazul, nu trebuie să fie mângâiați. Ar trebui să ții cont de asta dacă un câine pare într-o dispoziție proastă după ce l-ai alintat", a mai spus Adam Femi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel