CCR, decizie: Persoanele condamnate pe articole neconstituționale pot cere anularea sentinței

CCR
CCR

CCR a luat o decizie istorică. 

CCR a decis în ceea ce privește excepțiile de neconstituționalitate a dispozițiilor art.595 alin.(1) din Codul de procedură penală și art.4 din Codul penal, ridicate de avocatul Remus Borza (dosar CCR nr. 1421D/2016) și de fostul director general al RATB Viorel Popescu (dosar CCR. nr 121D/2017), prin avocatul Corneliu-Liviu Popescu, potrivit luju.ro

CCR a stabilit că prevederile celor două articole sunt neconstituționale și, prin urmare, de la momentul publicării în Monitorul Oficial a Deciziei CCR, toate persoanele condamnate definitiv în materie penală pentru infracțiuni dezincriminate ori declarate neconstituționale prin Decizii ale CCR vor putea cere în instanță, prin cereri de constatare a dezincriminării, anularea deciziilor de condamnare. 

Persoanele condamnate definitiv înainte ca CCR să pronunțe deciziile privind infracțiuni precum abuzul în serviciu sau conflictul de interese se vor putea adresa instanțelor cu cererile de dezincriminare, invocând decizia CCR. Problema soluționată de CCE are efect asupra tuturor deciziilor de neconstituționalitate pronunțate în materie penală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel