Câţi români vor fi aduşi din zona Wuhan. Raed Arafat: Avem şi noi solicitări

Raed Arafat a anunţat că vor fi evacuaţi şi cetăţeni români din zona Wuhan, afectată de epidemia de coronavirus. 

"Am avut videoconferinţă cu cei la Uniunea Europeană. Franţa a făcut această activare iniţială, a trimis două avioane în China pentru a aduce cetăţeni francezi, dar şi europeni. Fiecare stat poate face solicitări pentru a aduce cetăţeni din zona Wuhan şi din apropiere. 

România cere două locuri la acest moment în unul din avioanele trimise din Franţa. Numele nu se dau publicităţii, este vorba de protecţia datelor, dar avem acum două locuri solicitate pe unul din aceste avioane. Va trimite şi Germania un astfel de avion, dar acolo vor fi mai mult cetăţeni germani. Mecanismul de protecţie civilă va sprijini astfel de acţiuni. Sunt nişte reguli aici. Nu se iau simptomaticii, ci cei care sunt aparent sănătoşi, iar după sosire se intră în carantină de 14 zile. Este regula anunţată de colegii din Franţa. Ţările care au cetăţeni acolo pot cam după trei zile să îi recupereze din zona de carantină", a declarat Raed Arafat la Antena 3. 

Unde vor fi duşi cetăţenii români 

"Iniţial, vor merge în Franţa, în carantină. Momentan sunt sănătoşi. Vor pleca din carantină dacă nu prezintă simptome", a mai spus Raed Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel