Cât mai continuă ploile și când se îmbunătățește vremea. Directorul ANM Elena Mateescu are răspunsurile

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Elena Mateescu, directorul ANM a prezentat prognoza vremii pentru perioada următoare și cât mai continuă ploile.

Elena Mateescu a declarat pentru Antena 3 CNN: ”Vorbim până vineri dimineață la ora 10 de o informare meteorologică ce vizează, în special, cantitățile de precipitații ce se vor înregistra în toate regiunile țării. Valorile precipitațiilor vor fi între 10-15 litri pe metrul pătrat, iar în zona Carpaților Meridionali, în Transilvania și Muntenia putem consemna valori de 25-30 de litri pe metrul pătrat, izolat până la 40 de litri.

La altitudini mai mari de 1200 de metri vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local, consistent. În jumătatea de nord a Moldovei sau în partea de est a Transilvaniei vor fi și precipitații mixte.

Din punct de vedere al regimului de temperaturi, este o vreme care va fi caracterizată de valori de cel mult 13-14 grade Celsius în partea de Sud-Vest, unde la această oră consemnăm 12-14 grade Celsius în timp ce în Moldova, în jumătatea nordică doar 2-3 grade Celsius.

De sâmbăta vremea va intra într-un proces de încălzire pentru că vom consemna valori de până la 17 grade Celsius și o temperatură mediană între 10-17 grade celsius, inclusiv în capitală o maximă de 14-15 grade Celsius.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel