Castel în Franţa, doar 30 milioane de dolari

Castelul_Menars. sursa: facebook
Castelul_Menars. sursa: facebook

Un impunător castel din secolul al XVIII-lea de pe Valea Loarei, care, de-a lungul timpului, a fost vizitat de numeroase personalități, precum Voltaire, Ronald Reagan și Mick Jagger, a fost pus în vânzare cu 30 de milioane de dolari.

Sumă cerută este considerabil mai mică față de investiția făcută de un om de afaceri din Orientul Mijlociu care a restaurat această clădire pentru a-i aduce un omagiu unei amante regale, celebra marchiză de Pompadour, informează joi Reuters, preluată de Agerpres.

Dezvoltatorul imobiliar Edmond Baysari, în vârstă de 83 de ani, de origine libaneză și stabilit în Monaco, a cumpărat Castelul Menars în 1980 și a petrecut ultimele trei decenii restaurându-l cu multă migală, pentru a-i reda gloria de odinioară, grație unei investiții totale de peste 100 de milioane de dolari.

Toate eforturile sale au fost inspirate de Jeanne-Antoinette Poisson, cunoscută sub numele Madame de Pompadour, celebra marchiză franceză care a fost amanta preferată a regelui Louis al XV-lea (1710-1774). Ea a cumpărat și a renovat castelul, la o scală grandioasă, în anii 1760.

Cu 62 de dormitoare, cu un spațiu locuibil de peste 12.000 de metri pătrați, grădini elegante care coboară spre malurile Loarei și o curte pavată și suficient de mare pentru a permite aterizarea unui elicopter, acest castel reprezintă visul oricărui miliardar, afirmă jurnaliștii de la Reuters.

În crama castelului pot fi depozitate peste 30.000 de sticle. Proprietatea deține și o presă de vinuri, care nu a fost însă folosită niciodată.

După decenii de muncă intensă, pentru a reproduce cu fidelitate arhitectura și decorațiunile din secolul al XVIII-lea, inclusiv în cazul bucătăriei, bibliotecii și spațiilor de locuit, Edmond Baysari a decis să vândă castelul.

Acest lucru înseamnă că el va renunța la proiectul care i-a ocupat mare parte a vieții, după ce, la vârsta de 32 de ani, a decis să se pensioneze, întrucât acumulase o avere impresionantă în industria imobiliară.

Magnatul s-a "îndrăgostit" de marchiza de Pompadour în tinerețe, fascinat de ascensiunea vertiginoasă a acesteia la curtea fostului rege al Franței, afirmă avocatul său, Jack Anderson, care se va ocupa de vânzarea proprietății.

"Ea a fost o femeie renascentistă, el este un bărbat renascentist", a spus avocatul.

Madame de Pompadour a fost o patroană a artelor și și-a extins castelul cu ajutorul unor avocați celebri în epocă, inclusiv cu ajutorul lui Ange-Jacques Gabriel, care a lucrat la Palatul Versailles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel