Casătoriile gay, legalizate în Taiwan. 200 000 de oameni, în stradă

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Două sute de mii de persoane, un record potrivit organizatorilor, au mărşăluit sâmbătă la Taipei pentru prima paradă "Pride" fluturând steaguri curcubeu şi exprimându-şi sprijinul faţă de căsătoria între persoanele de acelaşi sex şi echitatea de gen în Taiwan, primul care a făcut acest pas în Asia, relatează France Presse şi DPA.

Insula a cunoscut deja cele mai importante defilări "Gay Pride" din regiune, dar în acest an comunitatea LGBT sărbătoreşte această nouă legalizare.

Peste două mii de cupluri s-au căsătorit de atunci, dintre care multe au fost prezente la festivităţile de sâmbătă, marcate de culorile curcubeului şi dansatori.

Taiwanul s-a caracterizat în ultimul deceniu prin poziţii din ce în ce mai liberale asupra drepturilor comunităţii homosexuale, devenită foarte vie în Taipei.

Cu toate acestea, subiectul divizează profund societatea.

Adversarii vor răzbunare 



Adversarii noii legi au promis să o sancţioneze pe actuala preşedintă, Tsai Ing-wen, precum şi pe parlamentarii care au aprobat-o, la scrutinul din 11 ianuarie când alegătorii vor desemna un nou preşedinte şi un nou parlament.

Rămâne de văzut dacă această problemă va influenţa electoratul, în special în zonele rurale şi mai conservatoare. În schimb, campania electorală ar putea fi dominată mai mult de subiectele economice şi relaţiile cu China.

Parada "Pride" LGBT Taiwan 2019, considerată cea mai mare din Asia, are loc la doar cinci luni după ce căsătoria între persoane de acelaşi sex a devenit legală în Taiwan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel