Caracal. DIICOT 17 august 2019 INML rezultat test ADN. Oase pădure - oficial

INML a finalizat, vineri seară, raportul privind probele ADN din oasele găsite în pădure în cazul Caracal.

Procurorii DIICOT au anunțat sâmbătă, 17 august 2019, rezultatul testului ADN. 

INML a finalizat raportul privind probele ADN găsite de anchetatori în pădurea din Caracal și a fost transmis către DIICOT. Instituțiile abilitate au prezentat public rezultatul.

UPDATE: Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În dimineaţa zilei de 17.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici" a înaintat Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora:

- au fost expertizate de către Institutul Național de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de zilieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.

- având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN.

Precizăm că prin adresa emisă astăzi, procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Național de Medicină Legală "Mina Minovici", dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism va continua să informeze opinia publică, cu celeritate, de îndată ce vom primi noi informaţii de la Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici".

----

Amintim că procurorii DIICOT au găsit, pe data de 5 august, un sac cu oase şi cenuşă în pădurea în care a indicat Gheorghe Dincă faptul că și-a ascuns urmele.

DIICOT anunțase, la acel moment, că rămășițele găsite în liziera din pădure de lângă casa din Caracal aparțin unei fete cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani, alta decât Alexandra Măceșanu. Acest lucru înseamnă că se confirmă a doua victimă a lui Gheorghe Dincă.

STAȚI PE DC NEWS pentru a vedea ce transmite DIICOT în privința situației de la Caracal!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel