Campionul olimpic Vasile Dîba a fost înmormântat cu onoruri militare la Jurilovca, satul său natal

Momente emoționante, ieri,  la Jurilovca, unde întreaga comunitate s-a adunat să-l conducă pe ultimul drum pe Vasile Dîba, primul campion olimpic la caiac al României.

Vasile Dîba s-a născut în Jurilovca pe 24 iulie 1954 și a plecat din satul natal la vârsta de 15 ani pentru a practica sportul de performanță la clubul Dinamo.

A câștigat medalia de aur și pe cea de bronz la Olimpiada de la Montreal din 1976 și a fost medaliat cu argint și bronz la olimpiada din 1980, de la Moscova. A mai câștigat, de asemenea, 5 campionate mondiale.

Sute de oameni - locuitori ai Jurilovcăi, membri ai familiei, foști și actuali sportivi, reprezentanți ai clubului Dinamo, ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român, reprezentanți ai autorităților locale și centrale - au participat la funeraliile lui Vasile Dîba, care în ultimii ani își petrecea cea mai mare parte a timpului în satul natal.

Convoiul funerar a pornit de la Sala Sporturilor din Jurilovca, inaugurată în urmă cu un an și care poartă numele marelui campion.

Lui Vasile Dîba i s-au acordat onoruri militare, fiind atât fost cadru militar al Ministerului de Interne, cât și decorat cu mai multe înalte ordine ale statului român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel