Călin Popescu Tăriceanu: PNL mimează că vrea să depună o moţiune de cenzură. Lui Iohannis îi convine un guvern PSD patronat de Dăncilă

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

PNL mimează că vrea să depună o moţiune de cenzură, pentru că preşedintelui Klaus Iohannis îi convine un guvern condus de Viorica Dăncilă, a declarat marţi liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

PNL mimează că vrea să depună o moţiune de cenzură, pentru că preşedintelui Klaus Iohannis îi convine un guvern condus de Viorica Dăncilă, a declarat marţi liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. 'Eu ce observ este că PNL mimează că vrea să depună o moţiune de cenzură. În realitate, PNL nu vrea să facă acest lucru din mai multe motive. În primul rând, lui Iohannis, susţinut de PNL, îi convine de minune să existe un guvern PSD patronat de doamna Dăncilă în calitate şi de premier, şi de preşedinte. Este adversarul cel mai bun posibil. Dacă pică Guvernul şi dispare adversarul, vor avea o problemă. Din acest motiv mimează. Calculele pe hârtie arată că există numărul de voturi necesare pentru aprobarea unei moţiuni. (...) Dar ei nu vor să depună moţiunea. Veţi vedea că acest lucru nu se va întâmpla. Probabil după alegerile prezidenţiale', a spus Tăriceanu, la Parlament.

El susţine că a văzut 'numai declaraţii' din partea unor lideri politici PNL care spun că vor să iniţieze o moţiune de cenzură. 'În momentul de faţă e clar că numărul s-a întrunit. Ce mai trebuie? Să aibă curajul să iniţieze moţiunea. (...) Nu sunt singurul care apreciază că PNL, din raţiuni de partid, nu are interesul să introducă moţiunea de cenzură', a adăugat Tăriceanu. Călin Popescu-Tăriceanu a explicat că vrea să discute cu acei oameni din Opoziţie care 'ştiu să acorde un minim respect interlocutorului'.

'Dacă Opoziţia actuală, să zicem de până acum, formată de PNL sau USR ar fi dorit un sprijin, ar fi trebuit să vină să ne spună acest lucru. (...) Eu nu accept discuţii cu oameni care fac politică de la periferia politicii. Adică sunt şi oameni care sunt onorabili, care ştiu să acorde un minim respect interlocutorilor, putem să avem dispute de tot felul, dar dacă unii dintre ei aleg să facă politică aşa cum aţi văzut atunci sigur că şi eu şi colegii mei nu acceptăm să discutăm cu astfel de persoane. (...) Trebuie să ne respectăm între noi', a mai spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a precizat că nu agreează formula unui guvern de uniune naţională. 'Există în momentul de faţă posibilitatea formării unui guvern minoritar, formării chiar şi a unei majorităţi, există posibilitatea de a merge mai departe, după cum există şi varianta unor alegeri anticipate. Pe mine nu mă sperie alegerile anticipate, dar aşa cum cunosc Parlamentul, probabil că la această soluţie nu se va ajunge cu una - cu două', a arătat Tăriceanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel