Botoşani: Peste 300 de persoane de peste 55 de ani, angajate în baza proiectului 'Fii activ la orice vârstă'

Peste 300 de persoane cu vârsta peste 55 de ani au fost angajate, în acest an, în baza unui proiect strategic intitulat 'Fii activ la orice vârstă', implementat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoşani, se arată într-un comunicat al instituţiei. 

Potrivit acestuia, în baza proiectului, care are ca obiectiv conştientizarea şomerilor de peste 55 de ani şi angajatorilor cu privire la importanţa conceptului de îmbătrânire activă pe piaţa muncii, au fost adoptate, în perioada ianuarie-octombrie 2015, măsuri active pentru 1.400 de persoane în scopul reintegrării pe piaţa muncii.

Dintre acestea, 479 persoane au beneficiat de servicii de mediere a muncii pe locurile de muncă declarate vacante, 909 au beneficiat de servicii de informare şi consiliere profesională, iar alte 12 au urmat un program de formare profesională. 

'Rezultatul acordării acestor servicii s-a concretizat prin încadrarea unui număr de 329 persoane', se arată în comunicat.

Reprezentanţii AJOFM Botoşani subliniază că angajatorii care încadrează în muncă şomeri care în termen de cinci ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţial sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, beneficiază lunar de o subvenţie în cuantum de 500 lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel