Bistriţa-Năsăud: Zeci de copii cu dizabilităţi au înfruntat ploaia pentru a participa la 'Olimpiada Inocenţilor'

Zeci de copii cu dizabilităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud, alături de voluntarii Fundaţiei Inocenţi, au înfruntat ploaia, joi după-masă, pentru a lua parte la cea de-a 13-a ediţie a "Olimpiadei Inocenţilor", printre invitaţii speciali ai evenimentului numărându-se adjunctul şefului misiunii diplomatice din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, Abigail Rupp, şi fotograful american Michael Carroll, unul dintre fondatorii fundaţiei.

Evenimentul a avut loc la Bistriţa, în curtea Complexului Muzeal Judeţean. Alături de copiii cu dizabilităţi au mai fost viceprimarul Bistriţei, Cristian Niculae, subprefectul Ciprian Ceclan Oprea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Puica, şi deputatul Ionuţ Simionca.

Chiar dacă vremea nu a ţinut cu "Inocenţii", participanţii la olimpiadă nu au renunţat la defilarea inaugurală, însă organizatorii au fost nevoiţi să anuleze o parte dintre probele sportive, concentrându-se pe cele de îndemânare şi artistice.

Reprezentantul Ambasadei SUA a ţinut să le spună copiilor povestea unei atlete americane de culoare, Wilma Rudolph, care, în ciuda multiplelor probleme de sănătate cu care s-a înfruntat în copilărie, a ajuns să câştige ulterior medalii olimpice, mesajul fiind acela de a nu renunţa la visele lor.

"Ceea ce vreau să vă spun tuturor, pe lângă faptul de a vă mulţumi că aţi venit, este să nu renunţaţi şi să vă urmaţi visul", a spus Abigail Rupp.

La rândul său, fotograful american Michael Carroll le-a mulţumit copiilor şi voluntarilor că sunt prezenţi la această olimpiadă an de an.

Partenerii instituţionali ai acestui eveniment dedicat copiilor cu dizabilităţi au fost Primăria Bistriţa, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud şi unităţile de învăţământ special din judeţ.

Scopul principal al "Olimpiadei Inocenţilor" îl constituie combaterea riscului de excluziune socială a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi şi creşterea gradului de conştientizare a comunităţii cu privire la problemele, nevoile, dar şi potenţialul pe care îl au aceştia, prin implicarea lor în acţiuni cu caracter cultural şi de petrecere a timpului liber. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel