Biden îl vede pe ministrul britanic al Apărării ca fiind un potențial candidat 'foarte calificat' la șefia NATO

Preşedintele american, Joe Biden, a declarat joi la Washington că va trebui găsit un 'consens' pentru desemnarea următorului şef al NATO. 

Mai mult, Joe Biden l-a descris pe ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, potenţial candidat, apreciind ca fiind 'foarte calificat', notează AFP.

'Va trebui să găsim un consens în cadrul NATO'

'Poate' că un britanic ar putea prelua conducerea Alianţei Nord-Atlantice, a afirmat preşedintele american, în contextul în care mandatul actualului secretar general, Jens Stoltenberg, se încheie în octombrie.

'Va trebui să găsim un consens în cadrul NATO', a declarat el alături de premierul britanic, Rishi Sunak. 

Citește și: Rishi Sunak și Joe Biden anunță un acord de finanțare ecologică

Firmele din Marea Britanie ar putea avea acces la miliarde de dolari, în fonduri ecologice din Statele Unite ale Americii, în cadrul noilor planuri anunțate de Rishi Sunak și Joe Biden.

Declarația Atlanticului ar permite firmelor britanice de mașini electrice accesul la noi credite și subvenții fiscale ecologice din SUA, va intensifica cooperarea în domeniul inteligenței artificiale și ar include un acord de protecție a datelor, scrie BBC.

Sunak a spus că acordul „stabilește un nou standard pentru cooperarea economică”. Vezi continuarea aici!

Citește și - Joe Biden îl va primi la Casa Albă pe 12 iunie pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Preşedintele SUA Joe Biden îl va primi la Casa Albă pe 12 iunie pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri purtătoarea sa de cuvânt, Karine Jean-Pierre, citată de AFP

Conform acesteia, scopul întâlnirii cu şeful NATO, al cărui mandat se încheie în octombrie, va fi de a pregăti următorul summit al alianţei occidentale de apărare, de la Vilnius, şi de a discuta despre sprijinul acordat Ucrainei. Secretarul a avut o activitate remarcabilă (...) într-un moment critic' al istoriei, a salutat Karine Jean-Pierre, iar Casa Albă este 'foarte foarte recunoscătoare pentru leadership-ul' acestuia la NATO. Liderii ţărilor membre NATO urmează să se întâlnească în capitala lituaniană pe 11 şi 12 iulie. Vezi continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel