Rishi Sunak și Joe Biden anunță un acord de finanțare ecologică

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Firmele din Marea Britanie ar putea avea acces la miliarde de dolari, în fonduri ecologice din SUA, în cadrul noilor planuri anunțate de Rishi Sunak și Joe Biden.

 

Declarația Atlanticului ar permite firmelor britanice de mașini electrice accesul la noi credite și subvenții fiscale ecologice din SUA, va intensifica cooperarea în domeniul inteligenței artificiale și ar include un acord de protecție a datelor, scrie BBC.

Sunak a spus că acordul „stabilește un nou standard pentru cooperarea economică”.

Știrea vine după ce au fost abandonate speranțele unui acord de liber schimb. În timpul călătoriei cu avionul spre Washington, Sunak a spus: „De ceva vreme, aceasta nu a fost o prioritate nici pentru SUA, nici pentru Regatul Unit”.

La o conferință de presă alături de Biden, Sunak a insistat că abordarea țintită a Declarației Atlanticului se referă la „ceea ce poate aduce cele mai multe beneficii cetățenilor noștri, cât mai repede posibil”.

Acordul, a spus el, a fost un răspuns mai bun la provocările economice prezentate de tehnologiile emergente, spunând că este „ambițios în ceea ce urmărește să realizeze”.

Zeci de mii de întreprinderi mici ar beneficia de pe urma acordului de eliminare a restricțiilor comerciale.

„Fără îndoială, relația economică dintre cele două țări nu a fost niciodată mai puternică”, a spus Sunak.

Sunak: SUA sunt cel mai apropiat aliat al nostru

'Niciun prim-ministru britanic nu a avut un contact atât de susţinut cu preşedintele Statelor Unite în ultimii ani', a transmis Downing Street, într-un comunicat de presă, înaintea vizitei.

'Statele Unite sunt cel mai apropiat aliat al nostru', a declarat Sunak, la acel moment. 'Suntem unul pentru celălalt partenerul de primă opţiune în toate domeniile, de la menţinerea în siguranţă a cetăţenilor noştri până la dezvoltarea economiilor noastre'. 'De aceea este atât de important ca un prim-ministru britanic să construiască o relaţie strânsă şi sinceră cu preşedintele SUA'.

'Această vizită va fi o oportunitate de a consolida relaţiile comerciale dintre Regatul Unit şi SUA, precum şi de a continua leadershipul Marii Britanii şi al SUA în probleme globale, cum ar fi sprijinul pentru Ucraina', se arată în comunicatul pe care Downing Street l-a oferit publicităţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel