Belgia. Copiii între 5 și 11 ani se pot vaccina împotriva COVID-19

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Copiii între 5 și 11 ani vor putea primi vaccinul împotriva COVID-19.

Belgia a dat undă verde luni vaccinării împotriva COVID-19 a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani, după ce şi alte state europene au luat aceeaşi decizie, transmite AFP, citat de Agerpres. 

Vaccinarea copiilor este 'gratuită şi voluntară' şi 'nu va fi posibilă decât cu acordul părinţilor sau al tutorelui legal', precizează un comunicat emis la finalul unei reuniuni interministeriale a miniştrilor sănătăţii din acest stat federal.

Ea se va face cu versiunea pediatrică a vaccinului Pfizer/BioNTech, aprobată de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi 'care se administrează în două doze la interval de 21 de zile'.

Citește și: OMS Europa propune vaccinarea în masă a copiilor, pentru a preveni infectarea vârstnicilor de sărbători

Vaccinarea copiilor, disponibilă de la începutul lunii decembrie

Primele invitaţii la vaccinare vor fi lansate chiar de la începutul lunii decembrie, mai ales copiilor cu comorbidităţi, pentru care vaccinarea este 'puternic recomandată' dat fiind că 'protejează faţă de formele severe ale maladiei cauzate de virus', adaugă acelaşi comunicat.

Vaccinul le va fi propus şi copiilor sănătoşi, care 'vor putea astfel să beneficieze de o mai bună protecţie individuală, contribuind în acelaşi timp la cea a persoanelor vulnerabile din anturajul lor şi a societăţii în ansamblul său'.

Copiii nu au nevoie de certificat sanitar

Autorităţile belgiene au mai precizat că statutul de vaccinare al copiilor nu va avea nicio consecinţă asupra activităţilor lor sociale, pentru această grupă de vârstă nefiind solicitat niciun fel de certificat sanitar.

Restricţiile impuse pentru limitarea epidemiei suscită proteste în Belgia, unde mai multe manifestaţii au degenerat în ciocniri cu poliţia în ultimele săptămâni.

Potrivit datelor recente ale institutului de sănătate publică Sciensano, în jur de 10.000 de cazuri noi de infectare sunt raportate zilnic în medie în această ţară cu 11,5 milioane de locuitori.

Te-ar mai putea interesa și: Unul din zece copii a rămas cu simptome după vindecarea de Covid-19 - SONDAJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel