Unul din zece copii a rămas cu simptome după vindecarea de Covid-19 - SONDAJ

Unul din zece copii a rămas cu simptome după vindecarea de Covid-19 / Foto: Pixabay
Unul din zece copii a rămas cu simptome după vindecarea de Covid-19 / Foto: Pixabay

Aproximativ unul din zece copii din Israel au rămas cu simptome după vindecarea de COVID-19, potrivit unui sondaj.

Aproximativ unul din zece copii din Israel a rămas cu simptome după ce s-a vindecat de COVID-19, deşi acest număr s-a redus la mai mult de jumătate în ultimele luni, potrivit unui sondaj realizat de Ministerul Sănătăţii israelian, relatează Agerpres, citând Reuters.

Formele severe de COVID-19 sunt mai comune în rândul adulţilor, însă există o lipsă de date în ceea ce priveşte impactul virusului asupra tinerilor, care sunt de departe mai puţin expuşi la complicaţii severe, a precizat Ministerul Sănătăţii.

VEZI ȘI: Moderna, SUCCES! Vaccinul său anti-COVID-19 este eficient pentru copii

Copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani



Sondajul de opinie telefonic a fost realizat în iunie în rândul a 13.834 de părinţi cu copii cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani care s-au vindecat de COVID-19. Ei au fost întrebaţi dacă copiii lor au avut simptome care au persistat după ce s-au vindecat, inclusiv probleme respiratorii, letargie şi pierderea gustului şi a mirosului.

Ministerul israelian a declarat că 11,2% dintre copii au rămas cu simptome după recuperare. Cifra s-a redus până la 1,8% - 4,6% la şase luni de la faza acută a bolii, în timp ce copiii mai mari au avut de suferit mai mult.

Studiu britanic: Unul din șapte copii ar putea avea simptome legate de COVID-19



Ministerul nu a menţionat vaccinurile sau impactul lor. Sondajul a fost realizat în momentul în care copiii israelieni cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani deveneau eligibili pentru a fi vaccinaţi.

Un studiu britanic recent a dezvăluit că unul din şapte copii ar putea avea simptome legate de COVID-19 la câteva luni după ce au fost testaţi pozitiv cu coronavirus.

Prima țară din lume care vaccinează anti-COVID copiii care au împlinit 2 ani

Cuba a lansat o campanie naţională de vaccinare împotriva coronavirusului la copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între doi şi 18 ani, condiţie stabilită de guvernul comunist înainte de redeschiderea şcolilor.

Dacă şi alte ţări, ca Venezuela şi China, şi-au anunţat intenţia de a vaccina şi copiii, Cuba, care se confruntă cu o creştere a cazurilor suprasolicitând sistemul de sănătate, este prima care a făcut acest lucru.

VEZI ȘI: Dr. Emilian Imbri: Era foarte bine dacă s-ar fi obligat la vaccinare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel