Dr. Emilian Imbri: Era foarte bine dacă s-ar fi obligat la vaccinare

Emilian Imbri
Emilian Imbri

Medicul Emilian Imbri, fost manager al spitalului „Victor Babeș” din București, consideră că ar fi fost poate mai bine dacă anumite categorii de persoane ar fi fost „obligate” să se vaccineze anti-COVID.

Medicul Emilian Imbri a vorbit  și despre importanța vaccinării profesorilor și părinților, în contextul în care a mai rămas puțin timp până când copiii vor reveni în bănci. Declarațiile au fost făcute pe fondul creșterii rapide a numărului de copii bolnavi de COVID-19, care ajung în aceste zile la Terapie Intensivă.

„Era foarte bine dacă s-ar fi pedalat, insistat și s-ar fi obligat la vaccinare, pentru anumite categorii de persoane (...) Trei tineri au murit în spitalul Victor Babeș... Dacă cineva pierde bătălia, este grav.”, a declarat medicul Emilian Imbri la Realitatea Plus.

„Nu s-a așteptat cineva ca această nouă variantă, modificată, mai bine înarmată a virusului (Delta - n.red.), să abordeze copiii. Toată lumea știa că dacă vine un val declarăm câteva spitale COVID. Din fericire, în primele valuri nu au fost afectați copiii. Din păcate, acum sunt cei mici, care nu se pot vaccina, sub 12 ani.”, a atras atenția Emilian Imbri.

Emilian Imbri, despre deschiderea școlilor: Este obligatoriu

Despre recomandarea deschiderii școlilor cu prezența fizică, medicul a spus că susține această variantă, pentru binele copiilor.

„Este obligatoriu să înceapă școala. În momentul în care școala nu începe, și se agravează situația, nu mai poți începe. Sunt aspecte economice, de educație, psihologice. Dacă nu începe școala, sunt aspecte economice. Copiii sunt cu niște carente din cauza sistemului ineficient online.”, a explicat medicul. 

„Eu cred în sistemul de învățământ din România, cu marile lui lacune. Cred în seriozitatea celor care gestionează acest minister. În România, în momentul de față, dacă măsurile vor fi luate corect și cu curaj... Nu măsuri de tipul "Haideți să dăm mici, bomboane...". Părinții trebuie convinși, ca și profesorii. Sunt cele două niveluri ca doua ziduri de apărare în fața copiilor. Dacă profesorul nu vine la școală și spune că mă numesc... și eu sunt vaccinat, se rupe filmul.”, a avertizat Emilian Imbri.

VEZI ȘI: Varianta Delta are o încărcătura virală de 300 de ori mai mare decât versiunea originală - STUDIU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel