Varianta Delta are o încărcătura virală de 300 de ori mai mare decât versiunea originală - STUDIU

Varianta Delta are o încărcătura virală de 300 de ori mai mare decât versiunea originală  / Foto: Pixabay
Varianta Delta are o încărcătura virală de 300 de ori mai mare decât versiunea originală / Foto: Pixabay

Varianta Delta are o încărcătura virală de 300 de ori mai mare decât versiunea originală a coronavirusului, potrivit unui studiu.

Persoanele infectate cu varianta Delta au o încărcătură virală de 300 de ori mai mare decât cele cu versiunea originală a virusului COVID-19. Potrivit unui studiu din Coreea de Sud, acest aspect a fost observat la primele simptome după infectare, relatează Mediafax.

Încărcătura virală scade apoi progresiv după infectare, iar după 10 zile ajunge la nivelurile observate la alte variante, conform Agenției Coreeane de Control și Prevenire a Bolilor (KDCA), scrie Reuters.

Ce înseamnă încărcătura virală mai mare


Încărcătura mai mare înseamnă că virusul se răspândește mult mai ușor de la persoană la persoană, crescând infecțiile și spitalizările, a declarat un oficial al Ministerului Sănătății, Lee Sang-won.

„Nu înseamnă că varianta Delta este de 300 de ori mai contagioasă. Credem că rata de transmitere este de 1,6 ori mai mare decât varianta Alpha și de aproximativ două ori mai mare decât versiunea originală a virusului", a spus Lee.


Varianta Delta a noului coronavirus a fost identificată pentru prima dată în India și varianta Alpha în Marea Britanie. Pentru a evita răspândirea variantei Delta, acum dominantă la nivel mondial, KDCA a îndemnat oamenii să se testeze imediat ce apar simptomele COVID-19 și să evite întâlnirile. Studiul a comparat încărcătura virală a 1.848 de pacienți infectați cu varianta Delta cu 22.106 de persoane care au avut alte tulpini.

Un arădean stabilit în SUA și revenit acasă în vacanță a murit la spital, infectat cu tulpiuna Delta

Un arădean în vârstă de 65 de ani stabilit în SUA şi care a venit recent în vacanţă în ţară a fost spitalizat din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2 tulpina Delta, însă din cauza complicaţiilor a decedat.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a informat că acesta este al doilea caz de infecţie cu tulpina Delta depistat la nivelul unităţii, confirmarea venind, marţi, de la Institutul Cantacuzino Bucureşti.

Bărbatul stabilit în SUA se afla în vizită la rude din judeţul Arad şi s-a prezentat la spital în data de 6 august, cu simptome specifice infecţiei SARS-CoV-2, având febră, frisoane, transpiraţii şi odinofagie. Primul caz de infectare cu tulpina Delta a fost înregistrat, la nivelul SCJU Arad, la jumătatea lunii mai, fiind vorba de un muncitor din India care lucra în Arad şi care s-a vindecat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel