Urmărește emisiunea live


Băsescu: Ponta nu-mi mai răspunde la telefon. Vezi ce spune Chirieac despre coabitare

Președintele Traian Băsescu s-a plâns, miercuri, că premierul Victor Ponta nu-i mai răspunde la telefon în ultima vreme. Despre coabitarea dintre Băsescu și Ponta, analistul Bogdan Chirieac spune că aceasta funcționează pe principiul: "DNA înhață pe cineva de la USL și USL spune că este bine așa". 

Traian Băsescu s-a aflat, miercuri, la Fundulea, în judeţul Călăraşi, unde participă la "Ziua Cercetării Procera". Declarația președintelui a venit în contextul în care acesta vorbise anterior despre proasta guvernare a Cabinetului Ponta, asta pentru că agricultorii de rând au o problemă în sensul că nu li s-au mai oferit acele certificate de depozit care să le permită să-și țină recoltele în depozite, iar atunci când prețurile sunt mai bune să le poate vinde. Prin urmare, Băsescu acuza Guvernul Ponta de proastă guvernare, sau spunea el, ministrul Agriculturii este aliat  cu firmele străine care cumpără acum recolta românilor la preț ieftin  pentru a o vinde apoi la prețuri ridicate.

În acest context a fost întrebat Băsescu dacă aceste critici exprimate le-a adresat și premierului cu care avea un acord de coabitare. Răspunsul președintelui a fost scurt: "Cui, căci nu mai răspunde la telefon."

Chirieac: DNA  înhață cum crede de cuviințâ pe cine crede de cuviință, iar USL spune da, sau nici nu spune nimic

Analistul Bogdan Chirieac a declarat pentru RTV că: "Domnul Ponta este un om responsabil. Dacă a spus că nu l-a mai sunat și nu i-a mai răspuns domnului Băsescu, înseamnă că așa au stat lucrurile".

"De câteva luni de zile, cel puțin, domnului Ponta nu-i face nicio plăcere să vorbească cu domnul Băsescu. În privința domnului Băsescu, nici dânsul nu a mințit aici. Că a spus că l-a sunat și nu i-a răspuns, înseamnă că așa au stat lucrurile. Problema este că unul este președinte, iar altul prim-ministru. Vor fi momente, prin forța lucrurilor, când trebuie să vorbească unul cu altul. Este adevărat, că după ce domnul Traian Băsescu l-a așteptat pe domnul Ponta să urce în avion către America și apoi a convocat CSAT, prea multe lucruri nu mai sunt de spus între cei doi", a spus Chirieac.

Despre coabitare, Chirieac a spus că acest lucru se derulează în felul următor: "DNA înhață pe cineva de la USL și USL spune că este bine așa. Asta este coabitarea până acum. Fiindcă existau nenumărate legi ticăloase, promovate în 2005 de Guvernul Tăriceanu prin asumarea răspunderii. Legile Justiției, acelea care au adus toată Justiția la cheremul unui singur om. Acele legi puteau fi schimbate. Nu. Dânșii s-au năpustit să schimbe Constituția, deși era evident că nu vor reuși să facă acest lucru. Și coabitarea stă în felul următor: DNA-ul ca principal instrument politic  în România de astăzi în mâna domnului președinte Traian Băsescu înhață cum crede de cuviințâ pe cine crede de cuviință, iar USL spune da, sau nici nu spune nimic, căci  nu se întrerup vacanțele liderilor. PNL este în bătaia puștii, și, din informațiilor pe care le primim prin redacțiile ziarelor, urmează și alți miniștri și fruntași PNL care urmează să fie luați de DNA în stilul calendaristic."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel