Băsescu, la Şcoala de Vară a PDL: Primeniţi partidul

basescu_deget_sus
basescu_deget_sus

Ultimul Congres a însemnat o primenire puternică la vârf, dar trebuie să continue la următoarele alegeri. A nu avea concordanţă între slogan şi realitatea viitoarelor liste de consilieri şi parlamentari ar fi o mare eroare. Sloganul dumneavoastră – smart and right – este ceea ce ne trebuie acum. Este important ca cei vechi în partid să înţeleagă că trebuie pusă concordanţă între slogan şi acţiunea partidului.

Suntem într-un moment în care capitalismul cum a evaluat şi-a atins nişte limite, se impun aplicări de corecţii în modul în care funcţionează sistemul bancar, societăţile. Sunt unul dintre politicienii din România şi puţinii din Europa aflaţi la putere care au curajul să spună că Europa socială nu mai poate funcţiona. Soluţia corectă este Europa performantă. Europa socială a fost o soluţie pe care oamenii politici nu au ştiut să o oprească la timp. Şi noi am crezut în ea şi am dezvoltat-o mai mult decât ne-au permis curelele. E clar că oamenii politici europeni trebuie să le spună naţiunilor lor că Europa socială nu mai are resurse să funcţioneze. Conceptul trebuia oprit imediat după prăbuşirea comunismului în Europa şi dezvoltat capitalismul inteligent, a declarat șeful statului.

Avem nevoie de reformă constituţională, de una administrativă.

Guvernul a reuşit să echilibreze aparent bugetul. Dar în spatele acestei aparenţe sunt adevărate bombe. Dar trebuie să privim cu deosebită grijă la raportul pensionari – cei care lucrează. 4,2 milioane lucrează, 4,9 de pensionari. Această este cea mai mare bombă cu ceas care ticăie în situaţia macroeconomică a României. Sunt soluţii. Cheia e creşterea numărului de salariaţi. Privim la ce se întâmplă în jur. Nu putem spera că vor veni investitori care vor veni să facă investiţii care să genereze locuri de muncă în România. E un raport ucigaş ăsta... E nevoie de investiţii în infrastructură, scrie realitatea.net.

Apoi sunt resursele minerale. Avem trei metale a cărui preţ justifică exploatarea fără subvenţie: aur, argint, cupru. E o altă zonă în care se pot crea alte locuri de muncă. Nu se poate face exploatare de cupru cu tehnologia pe care o are Cupru Deva acum. O să mă întrebaţi de Roşia Montana. Nu vreau să par un susţinător al unei investiţii majoritar străine.

Alte două surse sunt: mica industrializare a agriculturii şi turismul. Turismul e una din resursele importante şi certe cu valabilitate inepuizabilă. În politicile viitoare avem două mari resurse care nu pot fi delocalizate: agricultura care poate hrăni 80 de milioane de cetăţeni şi turismul.

Tot aud conducerea partidului că nu mai are o locomotivă. Locomotiva alegerilor viitoare sunt ideile corecte. Bine susţinute şi promovate. Dacă PDL crede că mai are nevoie de un Băsescu care să-l tragă se înşeală. Nimeni nu va mai câştiga în România cu locomotivă persoană. Lecţia asta românii o simt pe pielea lor şi nu va mai funcţiona demagogia cu „vă dăm”.

Austeritatea în România şi Europa trebuie să devină un mod de viaţă. Nimeni nu mai poate trăi pe bani pe care îi împrumută. Pentru că tot oamenii plătesc factura. Nimic ce înseamnă lipsă de responsabilitate în utilizarea banului nu va mai funcţiona din aceşti ani înainte. Foarte multe guverne au stabilit programe pe termen mediu de austeritate. Marea Britanie, Italia... Banii cu care s-a asigurat prosperitatea au fost împrumutaţi. Vă aduceţi aminte de miracolul irlandez? Portugalia? Spania... Unde sunt astăzi. Nu am venit să vă încurajez.

Eu izbucnesc după ce discut cu factorii de decizie şi atunci vorbesc public. PDL generează astfel de tergiversări. Nu ajungi în funcţie de decizie ca să spui ce-mi face presa. Ea va fi nemulţumită mereu pentru că de asta e câine de pază. Dar în aceste vremuri vor câştiga ţările care îşi vor asuma decizii. Poate aveţi alte opţiuni, dar să le aveţi altă dată. Transferaţi sloganul dumneavoastră şi seniorilor. Cred că dincolo de a vă revopsi, de a vă rebrandui, cel mai puternic argument e ce le propuneţi românilor. Eu nu cred că o simplă rebranduire face ca oamenii să spună a, nu mai e PDL, sunt alţii. Nu păcăliţi pe nimeni. Ar fi extraordinar un PDL care le spune oamenilor cu curaj nu se pot creşte salariile. Din aceste motive. Nu se pot indexa pensiile. Ar fi un stil nou de a face politică. Eu nu am adoptat acest stil nou de a face politică pentru că nu mai candidez ci pentru că numai aşa se poate face politică azi şi în viitor. Românii mai au până la alegerile legislative mai bine de un an. Sunt departe de momentul în care îi manipula cu uşurinţă televiziunea lui Vîntu şi Voiculescu.

Văd destui tineri şi tineri numiţi în funcţii. Am făcut o mică investigaţie în ce organizaţie au activat. 90% nu au activat la nicio organizaţie. Au fost paraşutaţi. Nu trebuiesc repetate aceste erori, a mai afirmat președintele Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel