Băsescu: Finanțarea Bisericii este exagerată. BOR a dobândit o oarecare aroganță

Finanțarea Bisericii din bugetul de stat este exagerată, mai ales că acestei instituții nu îi este impozitat nimic, a declarat Traian Băsescu,duminică seara la B1 TV. Acesta a mai precizat că, în opinia sa, cei aflați la vârful BOR afișează un lux care, uneori, este chiar indecent, iar aroganța unora dintre liderii Bisericii nu caracterizează ortodoxia.

"În principiu, cred că e o finanțare exagerată dacă mă uit la luxul afișat de liderii Bisericii Ortodoxe Române. Rog să fiu scuzat, dar mi se pare prea mult și în unele momente chiar indecent.

Mi se pare prea mult în condițiile în care nimic nu e impozitat Bisericii.

Am înțeles că Preafericitul Daniel a zis că trebuie să se restituie proprietățile confiscate. A uitat să ne spună de când, că dacă o luăm din timpul lui Cuza, țara aia nu mai e. Acum e altă țară. Dacă e vorba despre confiscarea de pe vremea comuniștilor, cred că s-au făcut destule restituiri și a fost o compensare și cu salarizarea clerului de către bugetul de stat.

[citeste si]

"Părerea mea e că BOR a dobândit, nu vorbesc de preoții de rând care mulți sunt amărâți, o oarecare aroganță, care nu e specifică ortodoxiei și e un păcat", a susținut fostul președinte.

"Sunt un om care crede. Când mi-a fost greu, cu sau fără preot, și la bord nu am avut un preot, la Dumnezeu m-am rugat.

Pe de altă parte, mi se pare incorect. Sunt investiții începute finanțate de la buget și nu-i poți lăsa cu investiția în aer", a mai declarat Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel