Update: Bărbatul dispărut în Munții Făgăraș a fost găsit în orașul Victoria

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un bărbat s-a rătăcit în Munții Făgăraș. Echipele Salvamont Argeș și Brașov s-au alertat și-l căută cu elicopterul.

UPDATE

Bărbatul de 38 de ani, care a dispărut, vineri, în timp ce se deplasa spre Vârful Moldoveanu din Munţii Făgăraş, pe creasta principală, a fost găsit sâmbătă seara, în oraşul Victoria, după căutări care au durat mai multe ore şi în care au fost angrenaţi salvatori ai ISU, jandarmi montani braşoveni şi salvamontişti din Braşov şi Argeş, precum şi un elicopter al SMURD Mureş.

Conform ISU Braşov, bărbatul nu necesita îngrijiri medicale.

Un elicopter al SMURD Mureş a survolat, sâmbătă după-amiază, refugiul Fereastra Mică - Refugiul Viştei, unde bărbatul a fost văzut pentru ultima dată.

Bărbatul s-a deplasat vineri după-amiază, împreună cu alte 8 persoane, spre Vf. Moldoveanu, dar a rămas în urmă şi s-a pierdut de grup.

Persoanele din grup au dormit în zona Vf. Moldoveanu şi sâmbătă, când au coborât în zona de cazare, au sesizat că bărbatul de 38 de ani nu s-a mai întors şi au apelat 112. 

Știre inițială

Salvamontiștii din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Brașov caută, la această oră, un bărbat care a urcat cu un grup pe Munții Făgăraș, dar nu a mai ajuns în zona de cazare. Salvamontiștii au fost alertați prin apel la 112 despre dispariția acestuia pe creasta principală a Făgărașului, între Vf. Gălășescu Mare și Hârtopul Ursului.

„Bărbatul făcea parte dintr-un grup de 8 persoane, care se îndrepta ieri spre Vf. Moldoveanu, dar acesta a rămas în urmă și s-a pierdut de grup. Persoanele din grup au dormit în zona Vf. Moldoveanu și astăzi, când au coborât în zona de cazare, au sesizat că acesta nu s-a mai întors și au apelat SNUAU 112. Persoana a fost văzută ultima data în jurul orei 16 și este îmbrăcată cu o geacă albastră, rucsac verde și șapcă albastră”, au transmis salvamontiștii.

Echipele de salvatori montani sunt mobilizate pentru recuperarea persoanei și, în plus, a fost solicitat un elicopter SMURD pentru survolarea zonei. De asemenea, au fost alertați si cei de la Salvamont Argeș,, scrie bizbrașov.

Salvamont România, sfaturi care pot salva viaţa turiştilor pe munte. Ce faci când dai de câinii din stână

Salvamont România vine cu precizări importante care pot salva viaţa turiştilor pe munte. 

"Continuăm publicarea de recomandări privind activitățile montane inițiată în cadrul campaniei de prevenire a accidentelor montane premergătoare Zilei de 1 August – Ziua Salvamont România și Lunii august – luna responsabilitățîi pe munte . Va invităm să lăsăți, în comentariile la aceste postări, și alte sfaturi din experiența dumneavoastră montană, sfaturi pe care considerați că este bine să le cuprindem în aceste recomandări și care să fie de folos celor care merg pe munte.

Completați aceste recomandări cu experiența dumneavoastră, distribuiți-le, aplicați-le și fiți salvatorul din umbră care luptă alături de Salvamont România pentru un munte mai sigur și pentru reducerea numărului de accidente pe munte !

Fiți alături de Salvamont România în campania de reducere a accidentelor montane pe munte și de înlocuire cu zâmbet a tristețîi de pe fețele celor peste 7000 de oameni pe care îi salvăm anual!", a transmis Serviciul Salvamont România pe Facebook. 

Sfaturile care pot salva viaţa turiştilor 

"Nu părăsiți niciodată poteca marcată. Animalele sălbatice evită zonele frecventate de oameni. Astfel minimizați riscul de a vă întâlni cu ele.

Nu mergeți singur pe munte. O simplă discuție cu partenerul este suficientă pentru a ține animalele sălbatice la distanță. Puteți de asemenea să strigați din când în când sau să luați la dumneavoastră un fluier pe care să îl țineți la îndemână (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel