Banciu, comparație cu Bulgaria, Spania, Italia: În România... așa e acum!

Radu Banciu
Radu Banciu

Radu Banciu susține că „toate indicatoarele sunt pe roșu”.

„Sistemul ăsta sanitar, tot ceea ce înseamnă spital și medici, era ca și noi: se uita ca la poarta nouă la ceva ce nu mai văzuseră. Bun, ei aveau termenii de specialitate pe care noi nu-i aveam, dar diferențele se opresc cam aici. Nimeni nu știa cum se tratează, cum ar începe un tratament pentru coronavirus, darămite cum s-ar sfârși. Din acest motiv, oamenii peste tot în lume au devenit nerăbători, această nerăbdare a dus la haos și probabil că nu suntem decât la începutul acestei escaladări de violență rarisimă”, a spus Radu Banciu, luni seară, la B1 TV.

„În Bulgaria, se reintroduce portul obligatoriu al măștii în spațiile închise. În Lisabona, capitala Portugaliei, unul dintre cele mai sigure teritorii, se reintroduce izolarea la domiciliu. Portughezii, care s-au luptat foarte bine cu virusul și au fost lăudați în UE pentru asta, se tem că acest al doilea val, care evident a început aproape peste tot, va fi unul devastator”, a afirmat jurnalistul.

„Pe 22 iunie, România a avut mai multe cazuri și decât Spania, și decât Italia. Sigur, la noi, numărul de cazuri este absolut îngrijorător, situația a devenit aproape critică. Dacă ar fi să ne luăm după ce ne transmit cei din spitale, unde nu mai există paturi, nu mai există disponibilitate. Observ că, totuși, se fac multe greșeli, deși am fi putut începe să învățăm din ce ni s-a întâmplat până acum”, în opinia acestuia. 

„Acum, situația în România este cea mai dificilă de la debutul pandemiei, mai ales cu haosul de pe străzi, cu lumea care nu mai respectă nimic. Ne așteptăm să fie o catastrofă sanitară majoră. Până acum, nu a fost un pericol de grad zero, dar toate indicatoarele sunt acum pe roșu și noi n-am făcut absolut nimic”, a mai spus Radu Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel