B1 TV, amendă de la CNA din cauza lui Traian Băsescu

CNA a amendat B1 TV, cu 7.500 de lei, pentru emisiunea "X-Press" din data de 6 aprilie, în care Traian Băsescu a făcut mai multe referiri, inclusiv la adresa DNA şi ICCJ, şi a adus acuzaţii, fără ca moderatorul programului, Sabin Orcan, să ceară dovezi.

În legătură cu această emisiune s-a autosesizat un membru al Consiliului, Valentin Jucan, care însă nu participă la şedinţa de marţi a CNA. De asemenea, CNA a primit o sesizare de la un telespectator în legătură cu această emisiune, informează Mediafax.

Amenda a fost aplicată pentru încălcarea articolului 40, alineatul 2 din Codul audiovizualului, potrivit căruia "moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare sau să indice, cel puţin, probele care le susţin, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acuzaţiile".

Totodată, CNA a analizat, marţi, emisiunea "Ultimul cuvânt", moderată de Cătălin Striblea şi difuzată la televiziunea B1 TV, pe 29 aprilie. CNA a primit o sesizare de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în legătură cu declaraţii referitoare la justiţie făcute de Traian Băsescu în acest program.

În cazul acesta, CNA a considerat că nu a fost încălcată legislaţia audiovizualului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel