B1 TV, amendă de la CNA din cauza lui Traian Băsescu

[] []

16 iun 2015 / 16:48
Salveaza PDF Comentarii

CNA a amendat B1 TV, cu 7.500 de lei, pentru emisiunea "X-Press" din data de 6 aprilie, în care Traian Băsescu a făcut mai multe referiri, inclusiv la adresa DNA şi ICCJ, şi a adus acuzaţii, fără ca moderatorul programului, Sabin Orcan, să ceară dovezi.

În legătură cu această emisiune s-a autosesizat un membru al Consiliului, Valentin Jucan, care însă nu participă la şedinţa de marţi a CNA. De asemenea, CNA a primit o sesizare de la un telespectator în legătură cu această emisiune, informează Mediafax.

Amenda a fost aplicată pentru încălcarea articolului 40, alineatul 2 din Codul audiovizualului, potrivit căruia "moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare sau să indice, cel puţin, probele care le susţin, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acuzaţiile".

Totodată, CNA a analizat, marţi, emisiunea "Ultimul cuvânt", moderată de Cătălin Striblea şi difuzată la televiziunea B1 TV, pe 29 aprilie. CNA a primit o sesizare de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în legătură cu declaraţii referitoare la justiţie făcute de Traian Băsescu în acest program.

În cazul acesta, CNA a considerat că nu a fost încălcată legislaţia audiovizualului.

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27