Urmărește emisiunea live


Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind lipsa medicilor de familie în mediul rural

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind lipsa medicilor de familie în mediul rural / Imagine de Parentingupstream de la Pixabay
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind lipsa medicilor de familie în mediul rural / Imagine de Parentingupstream de la Pixabay

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu lipsa medicilor de familie în mediul rural.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu lipsa medicilor de familie în mediul rural și face demersuri la autoritățile publice, ținând cont de această situație, dar și de normele care reglementează activitatea medicilor de familie.

Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului s-a făcut în noiembrie 2020 și se fac demersuri mai ales în contextul pandemiei de Covid-19.

În demersurile lor, cei de la Avocatul Poporului au avut în vedere și statistica publicată de Institutul Național de Statistică în Activitatea unităților Sanitare în anul 2019.

Astfel, potrivit acesteia, din punctul de vedere al personalului sanitar care asigură îngrijirea sănătății populației în mediul rural, acesta a fost slab reprezentat, în anul 2019, desfăşurându-și activitatea în localităţile rurale numai 9,0% dintre medici, 12,4% dintre medicii stomatologi, 18,2% din totalul farmaciştilor, 10,9% din totalul personalului sanitar mediu şi 11,6% din personalul sanitar auxiliar.

De asemenea, potrivit aceleiași statistici, în mediul rural au funcționat 59,1% dintre unităţile medico-sociale, 63,2% dintre drogherii și punctele de lucru ale farmaciilor, 3 din cele 9 centre multifuncţionale, precum şi cele două preventorii existente.

Sesizarea din oficiu referitoare la lipsa medicilor de familie din mediul rural se află în lucru, rezultatele demersului nostru vor fi făcute publice, informează Avocatul Poporului, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel