Autoritățile din Rusia încearcă să înăbușe protestele din țară, apărute după arestarea lui Navalnîi. Ce au cerut rețelelor de socializare TikTok și VKontakte

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor din Rusia a cerut rețelelor de socializare TikTok și VKontakte să "prevină implicarea minorilor în proteste neautorizate” prin restricționarea acestor mesaje.

Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor din Rusia (Roskomnadzor) a ordonat rețelelor sociale TikTok și VKontakte să prevină „implicarea minorilor în mitinguri neautorizate”. Acest lucru a fost anunțat în două comunicate de presă separate publicate pe site-ul agenției, miercuri, 20 ianuarie. Solicitarea vine după ce în spațiul public au apărut mai multe anunțuri despre proteste ce vor fi organizate pentru susținerea lui Alexei Navalnîi.

Roskomnadzor a cerut ca TikTok să înlăture „materialele care solicită utilizatorilor minori ai rețelei sociale să participe la un eveniment de protest în masă ilegal”. Potrivit Roskomnadzor, această solicitare a venit de la Procuratura Generală a Rusiei. Cu toate acestea, nu este specificat la ce „protest ilegal” se face referire.

Un protest de amploare este programat pentru sâmbătă, 23 ianuarie. A fost anunțat de susținătorii lui Alexei Navalnîi care sunt revoltați de faptul că opozantul rus a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Manifestațiile vor fi organizate în orașe din toată țară, iar sute de oameni au anunțat deja pe rețelele sociale că vor fi prezenți la proteste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel