Au otrăvit 20 de câini şi 10 pisici. Două persoane au fost reținute

Un bărbat şi o femeie sunt cercetați acum de autorități după ce au otrăvit zeci de animale. 

Un bărbat şi o femeie au fost reţinuţi în centrul Vietnamului după ce se presupune că au omorât prin otrăvire 20 de câini şi 10 pisici într-o singură seară, au informat luni mass-media de stat, potrivit DPA, scrie Agerpres. 

Duminică dimineaţă, locuitorii din comuna Thanh Hoa, situată la circa şase ore de mers cu automobilul de capitala Hanoi, au descoperit pe un drum cadavrele pisicilor şi câinilor şi au alertat imediat poliţia.

Locuitorii care au dat alarma au colaborat cu autorităţile locale şi supravegheat drumul respectiv pentru a vedea dacă vinovaţii se întorc.

Suspecții au încercat să fugă 



Luni dimineaţă, un bărbat şi o femeie au fost descoperiţi la faţa locului colectând cadavrele animalelor şi introducându-le în saci. Cei doi au fost prinşi în timp ce încercau să fugă pe o motocicletă.

Poliţia a confirmat că animalele au fost otrăvite, că suspecţii sunt rezidenţi ai provinciei Hai Duong, situată la cinci ore de condus de locul faptei, dar şi că numeroşi rezidenţi din zonă au raportat că în ultimele săptămâni le-au dispărut animalele de companie.

Omorârea câinilor şi pisicilor nu este o practică neobişnuită în Vietnam, unde numeroşi locuitori continuă să mănânce aceste animale, în special în regiunile nordice.

51 de câini, salvaţi de la moarte



În septembrie 2019, 16 membri ai unei bande au fost arestaţi şi 51 de câini salvaţi de la moarte, în cadrul unei anchete privind furturile a mii de câini din nordul ţării.

Consumul de carne de câine a făcut din Vietnam în trecut ţinta campaniilor activiştilor pentru drepturile animalelor.

Potrivit Alianţei pentru Protecţia Câinilor din Asia, cinci milioane de câini sunt ucişi şi mâncaţi anual în Vietnam. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel