Atanasiu: „Dacă eram nominalizat la Economie, Trăienică ar ...”

Teodor Atanasiu.jpeg
Teodor Atanasiu.jpeg

Senatorul PNL Teodor Atanasiu a explicat, vineri, de ce nu a fost nominalizat de conducerea partidului pentru conducerea Ministerului Economiei. Preşedintele Traian Băsescu „ar fi făcut cu capul” şi „ar fi scos imediat chestia cu dosarul”, spune liberalul.

Întrebat de ce nu a fost propus pentru funcţia de ministru al Economiei şi dacă este de părere că șeful statului s-ar fi opus, Teodor Atanasiu a răspuns, citat de Mediafax: „Am discutat şi în partid şi am concluzionat că Trăienică (preşedintele Traian Băsescu - n.r.) ar face cu capul dacă mi-ar vedea numele şi ar scoate imediat chestia cu dosarul. Asta a fost discuţia pe care am avut-o intern în partid, că nu e cazul să mai fiu propus pe nicăieri până am dosarul (dosarul privind fraude de la referendum - n.r.)”.

Dosarul lui Atanasiu

Întrebat ce se întâmplă cu dosarul de la DNA Cluj, în care este cercetat pentru fraude la referendum, Teodor Atanasiu a explicat că acest dosar există şi „stă pe un raft acolo”. El a spus că a fost chemat o singură dată la DNA Cluj, în august 2012, iar de atunci procurorii anticorupţie nu l-au mai invitat şi nici nu i-au comunicat nimic despre stadiul cercetărilor.

„Dosarul există, stă pe un raft acolo. Am fost într-un dosar cu încă trei cetăţeni, pe care doamnele procuror i-au numit interlopi. Eu nu-i cunosc, aşa că nu pot să-i numesc nicicum. Dar doamna procuror care m-a chemat o singură dată acolo i-a numit interlopi. Mi-a spus că eu, cu cei trei interlopi, am constituit un grup infracţional organizat. După aceea, m-a disjuns şi pe ei i-a trimis în judecată, s-a şi încheiat prima fază, ei au terminat-o cu înfăţişarea. Eu am rămas disjuns, grup infracţional singur, acolo în dosar, stau pe un raft la DNA Cluj şi aştept cu încredere să văd ce se mai întâmplă”, a afirmat Teodor Atanasiu.

După vacantarea portofoliului de la ministerul Economiei, Teodor Atanasiu s-a aflat printre liberalii vehiculaţi ca fiind posibile nominalizări pentru postul de ministru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel