Atac cibernetic Microsoft. Hackerii provoacă o criză globală cu peste 60.000 de victime

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Microsoft Exchange, serviciul de email specializat pentru firme și afaceri, a fost atacat de hackeri, iar situația s-a dezvoltat într-o adevărată criză globală, cu 60.000 de victime la nivel global, în principal întreprinderi mici și mijlocii.

Conform France 24, Microsoft a fost ținta unui atac cibernetic masiv acum câteva zile. Pe surse, hackerii erau sponsorizați de China și vizau anumite persoane la care se ajungea prin intermediului vulnerabilităților serviciului de email. Acum, situația a evoluat într-un atac global prin care grupările criminale încearcă să adune cât mai multe victime înainte ca acestea să aibă timp să-și repare vulnerabilitățile.

„Este o vulnerabilitate însemnată care ar pute avea un impact panoramic. În primul rând, este o amenințare activă și, cum a spus și consilierul de securitate națională, toată lumea care are aceste servere, guvernul, sectorul privat, sectorul academic, trebuie să acționeze acum și să rezolve vulnerabilitățile. Ne temem că există un număr mare de victime și lucrăm cu partenerii noștri să înțelegem implicațiile situației”, a transmis purtătorul de cuvânt al Administrației Biden, Jen Psaki.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel