Armata ucraineană respinge acuzațiile separatiștilor conform cărora se face vinovată de atacuri asupra civililor

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Armata ucraineană a respins acuzaţiile separatiştilor conform cărora ea se face vinovată de atacuri asupra civililor şi în mod concret de moartea unui copil de cinci ani în zona de conflict din estul Ucrainei.

Forţele armate ucrainene nu folosesc niciodată arme împotriva civililor sau obiectivelor civile, a declarat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, transmite dpa. 

Sâmbătă, separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei au acuzat Kievul pentru uciderea unui copil în vârstă de cinci ani într-un atac cu dronă. Autorităţile autoproclamatei Republici Doneţk au declarat că un copil în vârstă de cinci ani a fost ucis şi o femeie în vârstă de circa 60 de ani, bunica băiatului, a fost rănită într-un atac al unei drone a armatei ucrainene în localitatea Oleksandrivsk, la circa 15 kilometri de linia frontului. Separatiştii nu au oferit imagini sau alte elemente prin care să confirme acest atac ce nu poate fi verificat dintr-o sursă independentă.

Mii de soldați ruși, la granița cu Ucraina



Localitatea Oleksandrivsk se află la circa 14 kilometri de linia frontului. Lupte grele au avut loc în zonă în 2015.

Insurgenţii pro-ruşi deţin de aproape şapte ani controlul asupra unor părţi din regiunile Doneţk şi Lugansk, de-a lungul frontierei cu Federaţia Rusă. Potrivit estimărilor ONU, peste 13.000 de oameni au fost până acum ucişi în conflictul din estul Ucrainei. În pofida unui acord de încetare a focului, de la începutul anului au fost ucişi cel puţin 21 de soldaţi ai armatei ucrainene, în timp ce separatiştii au informat despre uciderea a 23 de combatanţi.

Responsabili ucraineni şi americani şi-au exprimat în ultimele zile preocuparea după ce armata rusă a deplasat mii se soldaţi şi tehnică militară la graniţa cu Ucraina. Preşedintele SUA, Joe Biden, a promis Ucrainei un sprijin de neclintit în faţa agresiunii Rusiei. În replică, Kremlinul a transmis că Rusia nu ameninţă pe nimeni şi a pus agravarea situaţiei în zonă pe seama provocărilor repetate ale armatei ucrainene. Însă armata rusă a anunţat la rândul ei desfăşurarea unor manevre militare de simulare a unei acţiuni defensive împotriva unui atac cu drone într-o regiune din apropierea Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel