Argentinienii ne numesc "ţigani", după anularea amicalului cu România

oleole_68466700
oleole_68466700

După ce Federaţia Argentiniană de Fotbal a anulat meciul amical cu România, din 10 august, cu prea puţin timp înainte ca FRF să se poată reorganiza, presa argentiniană pare deranjată de faptul că forul de la Bucureşti vrea să ceară despăgubiri.

"Maldicion gitana", "Blestemul ţigănesc", în traducere" a fost titlul iniţial al articolului în care cotidianul Ole a anunţat că FRF va cere despăgubiri federaţiei argentiniene pentru anularea unilaterală a amicalului care trebuia să aibă loc pe 10 august, la Bucureşti. Ulterior, titlul a fost schimbat în "Como en el 94?" (La fel ca în 94?", în traducere).

"În '94 ne-au scos de la Mondial. Acum, cu tot dreptul, vor să ne ia banii", a scris Ole, despre compensaţia pe care FRF intenţionează să o ceară AFA, după cum a scris preşedintele Mircea Sandu în scrisoarea către omologul său argentinian. Sursa citată notează că pentru meciul de la Bucureşti, federaţia argentiniană urma să încaseze un milion de euro.

Reacţiile la articolul amintit au apărut imediat. Românii au postat comentarii privind caracterul jignitor al titlului.

Iată câteva dintre acestea:

Val: "Probabil doar un idiot s-ar fi putut gândi la un titlu ca "Maldicion gitana". Lucrez în industria online din România, dar nu am văzut un aşa titlu până acum. Să vă fie ruşine. Prea multă pasiune strică".

Ticu: "De ce titlul iniţial a fost Maldicion gitana? Este o mare insultă pentru un român"

Maldiciongitana: "Rasişti de rahat. După ce titraţi Maldicion gitana, vă plângeţi că sunteţi catalogaţi drept rasişti"

Cristi: "Hahahaha, un argentinian spune despre români că sunt ţigani. Hahahaha. Ce naţie de sălbatici mâncători de banane"

Un_roman: "Voi sunteţi mai ţigani ca românii!!! Staţi dracu acasă. Oricum pe voi şi pe englezi vă batem pe unde vă prindem!"

Adrian: "Veniţi în România, ca să ne exersăm talentul de a arunca cu banane pe maimuţoii voştri de fotbalişti"

Dan: "Ţiganii au pielea maro şi gingiile violet şi... cred că mai bine să vă uitaţi în oglindă. Ţiganilor".

"Aţi schimbat titlul articolului, dar aţi uitat să modificaţi şi linkul. Nu este frumos şi nici profesionist că siteul vostru îi consideră pe români ţigani", a scris un alt cititor.

Şi argentinienii au postat o mulţime de comentarii. În multe dintre acestea se cere demisia lui Grondona din fruntea federaţiei, în timp ce alţi suporteri consideră că AFA ar fi putut face uz de "seriozitatea sa caracteristică" şi să trimită la Bucureşti măcar o echipă cu jucători sub 25 de ani care joacă prin ligile secunde din Europa, decât să plătească despăgubiri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel