Apel URGENT al ONU. Se cere încetarea IMEDIATĂ a ostilităților

Antonio Guterres / Foto: Agerpres
Antonio Guterres / Foto: Agerpres

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut din nou vineri „o încetarea imediată a ostilităților” în Nagorno-Karabah, unde luptele se intensifică.

Conform Agerpres, secretarul general al ONU „regretă profund că părțile beligerante continuă operațiunile militare, în pofida solicitărilor puternice și repetate din partea comunității internaționale (...) de încetare a focului”.

„Nu există o soluție militară la acest conflict”, a subliniat el într-un comunicat. „Continuarea ostilităților nu va face decât să crească suferința umană. Dialogul este singura modalitate de a obține o rezolvare durabilă a conflictului”, a adăugat el.

Respectarea drepturilor omului, primordială

Antonio Guterres „cere tuturor părților să respecte drepturile omului și dreptul internațional” și „amintește liderilor ambelor părți că civilii și infrastructurile civile trebuie protejate în orice moment”, se arată în comunicat.

Cel puțin 28 de combatanți sirieni pro-turci au fost uciși în confruntările reizbucnite în urmă cu aproape o săptămână între separatiști armeni și armata azeră, susținută de Ankara, în regiunea Nagorno-Karabah, a indicat vineri Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), o organizație neguvernamentală, cu sediul la Londra, dar care dispune de o rețea vastă de informare în Siria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel