EXCLUSIV  Apel la 13 ani de la dispariția Elodiei. Ce nu vrea nimeni să vadă despre condamnarea fără cadavru și fiul lăsat în urmă

Se împlinesc 13 ani de la cea mai mediatizată dispariție din România, cea a avocatei Elodia Ghinescu. 13 ani în care am avut spectacol la TV, condamnarea lui Cristian Cioacă, în lipsa cadavrului. Ce a rămas acum? O amintire și un copil care vrea să se rupă de „istoria” familiei sale. 

Astăzi se împlinesc 13 ani de la dispariția Elodiei Ghinescu, cea care avea să rămână în amintirea românilor pentru mult timp. Misterul dispariției avocatei a fost rezolvat pe jumătate. Declarată moartă, fostul polițist Cristian Cioacă a fost condamnat în 2014 la 15 ani și opt luni de închisoare pentru omor. 

Cu toate aceste, cadavrul Elodiei nu a fost niciodată găsit. Fiul celor doi, care se află în grija surorii lui Cristian Cioacă și a soțului acesteia, vrea să nu fie asociat cu drama familiei sale. Cel puțin, asta se înțelege din cererea sa. Băiatul, astăzi în vârstă de 14 ani, a vrut să i se admită cererea de schimbare a numelui. 

Și magistrații de la Judecătoria Pitești au decis: „Încuviinţează schimbarea numelui minorului, pe cale administrativă”.

Poate că dorința fiului Elodiei și al lui Cristian Cioacă nu a venit degeaba. Dorința minorului arată, cred eu, indirect, că vrea să-și trăiască propria viață, departe de drama familiei sale. Era prea mic atunci când a dispărut mama sa pentru a-i fi dor acum de ea. Cu siguranță, ca orice copil fără mamă, se gândește la ea. Dar să fie asociat cu numele unei mame dispărute, despre care s-a concluzionat că a fost ucisă de tată, acesta fiind după gratii, pare dureros pentru oricine. Dacă și-ar putea ierta tatăl numai el știe. Sau ce crede el, de fapt, că s-a întâmplat, la fel.

După spectacolul de la TV, n-avem cum să uităm de existența lui. Dar cred că acum, la 13 ani distanță de la dispariția Elodiei Ghinescu, după ce s-a aflat de cererea sa de a-și schimba numele, putem să nu „săpăm” după alegerile lui și după ce se va întâmpla cu el, în continuare. Am putea ca acum să fim conștienți, să fim oameni înainte de orice și să-l lăsam să-și trăiască adolescența în liniște. 

Ți-e ți-ar plăcea să trăiești în umbra celui mai mediatizat caz din România, în care mama a fost ucisă de tatăl trimis după gratii? Ca să nu mai menționez de zvonurile că Elodia trăiește, de fapt, și că și-a abandonat familia pentru a-i face rău lui Cristian Cioacă.

Iar acest apel nu vine degeaba, ci în urma unor observații făcute în ultimele zile, când „dispariția Elodiei Ghinescu” e din nou în atenția opiniei publice. 

*Acest articol reprezintă o opinie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel