EXCLUSIV  Anul 2023, anul selecției. Importanță pentru electoralul 2024. Dîncu, după sondajul din decembrie: ”Viitorul se joacă politic”. Cea mai mare frică

Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels

Profesorul universitar și sociologul Vasile Dîncu a vorbit despre importanța anului 2023 pentru anul electoral 2024, dar și despre marile frici ale românilor și posibilele lor urmări. 

Sociologul Vasile Dîncu spune că, în urma unor sondaje efectuate în decembrie 2022, a reieșit oamenii se tem mai mult de creșterea prețurilor decât de război. Se va reflecta acest lucru în comportamentul electoral al românilor? 

Social-democratul Vasile Dîncu a explicat: ”Viitorul se joacă din punct de vedere politic și contează foarte mult cum se va trece prin această criză, prin criza energetică, prin criza de război. La ierarhia fricilor, frica de prețuri este mai puternică decât frica de război. Deci frica de prețuri este prima. Din păcate populația intră în 2023 printr-o dezamăgire destul de mare, un sentiment de neputință și de neliniște: 57% dintre români cred că 2023 va fi mai prost decât 2022. Astea sunt impresii subiective, dar impresiile astea subiective se transformă în comportamente și devin comportamente de consum, comportamente de economisire și comportamente electorale”. 

De asemenea, el a vorbit și despre importanța anului 2023 pentru anul electoral 2024. Conform acestuia, 2023 este un ”an al selecției candidaților și temelor, al selecției strategiilor pentru anul viitor. Avem aproape fără precedent o încredere foarte scăzută în politicieni”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel