EXCLUSIV  Anul 2019 temperaturi, comparaţie cu 2018. Elena Mateescu, ANM: Diferență care atrage atenția

Toamnă
Toamnă

Elena Mateescu, director ANM, a făcut o comparaţie între anul 2018 şi anul 2019 din punctul de vedere al temperaturilor, arătând faptul că şi acest an are şanse să se înscrie în tabelul celor mai călduroşi ani de când se fac măsurători meteo.

"Din totalul celor nouă luni parcurse până în prezent, în şase luni am avut abateri termice, faţă de normalul climatologic al lunilor respective, pozitive. Abateri care s-au situat peste două grade. Ceea ce înseamnă că, dacă vor evolua la fel lucrurile şi în următoarele luni, putem să anticipăm că 2019 se poate înscrie şi la nivelul României ca fiind unul dintre cei mai călduroşi ani din istoria măsurătorilor meteorologice.

2018 a înregistrat, în primele nouă luni, şapte luni, 2019 are deja abateri în şase luni mai mari de două grade. În 2018, luna aprilie a fost cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor meteorologice cu abatere de 4,7 grade, iar în rest am avut abateri de 1,5 – 2 grade, ceea ce poate însemna, ca primă concluzie estimativă, că acest an într-adevăr să se alăture seriei anilor anteriori. 2018 a fost al treilea cel mai călduros an la nivelul ţării noastre, iar la nivel mondial al patrulea", a explicat Elena Mateescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel