COD GALBEN  ANM: Vânt puternic în jumătate de ţară. Rafale de 110 km/h

Photo by abi ismail on Unsplash
Photo by abi ismail on Unsplash

ANM anunţă că avertizarea de vânt puternic în jumătate de ţară este în continuare valabilă, iar rafalele vor atinge viteze de până la 110 km/h. 

"Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90...110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.

În Moldova, viteza vântului va atinge 60...85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55...60 km/h", transmite ANM.

Codul Galben este valabil până la ora 20:00, anunţă meteorologii. 

De asemenea, până miercuri, la ora 8:00, "în Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini mari, vântul va avea în continuare rafale de 90...110 km/h, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea redusă".

În Bucureşti, temperaturi negative la noapte 

"Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat (35...40 km/h). Temperatura maximă va fi de 5...6 grade, iar cea minimă de -6...-4 grade, posibil mai coborâtă în zona periurbană", transmit meteorologii în prognoza specială pentru Bucureşti.

Cum va fi vremea până la jumătatea lunii februarie 

Săptămâna 17.01.2022 – 24.01.2022

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în zonele montane, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice și în cele vestice, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru acest interval.

Săptămâna 24.01.2022 – 31.01.2022

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice și în sud-estul extrem al țării, dar mai ales în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Săptămâna 31.01.2022 – 07.02.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor. Excepție vor face regiunile nordice și centrale, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 07.02.2022 – 14.02.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel