COD PORTOCALIU  ANM, avertizare de ultimă oră. Rafale de vânt de 135 km/h

Fotografie creată de Seatizen.co, de la Pexels
Fotografie creată de Seatizen.co, de la Pexels

ANM a emis o avertizare de vânt puternic în mai multe zone ale ţării. 

Astfel, ANM avertizează că în judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, în zona de munte de peste cota 1800 m, vor avea loc "intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 125...135 km/h, spulberând zăpada". 

Avertizarea este valabilă până la ora 20:00. 

Vremea pe regiuni

Vremea va fi destul de caldă, în următoarele două săptămâni, cu temperaturi variabile, dar în general pozitive, iar în majoritatea regiunilor vor fi precipitaţii moderate aproape zilnic, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru intervalul 7-20 februarie 2022.

În Banat, în primele două zile de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 6 grade, apoi va creşte semnificativ, astfel că, în 10 aprilie va atinge 12-13 grade. Va urma o răcorire a vremii, până în jurul datei de 14 aprilie, când media maximelor termice va fi de 7-8 grade. Până la sfârşitul intervalului se va încălzi din nou, temperaturile maxime urmând să atingă în medie aproximativ 10 grade. Minimele termice nu vor avea variaţii semnificative, iar media lor se va situa, în general, între -1 şi 1 grad.

Temporar vor fi precipitaţii moderate cantitativ la începutul intervalului de prognoză şi din nou, în general slabe şi pe arii relativ restrânse, aproape în fiecare zi, după data de 11 februarie.

În prima săptămână de prognoză, în Crişana, media temperaturilor maxime va avea variaţii între 5 grade în primele două zile şi 12 grade în data de 10 februarie. În cea de a doua săptămână, acestea vor creşte uşor şi treptat de la 6-7 grade la început, până spre 9-10 grade la finalul intervalului de prognoză. Media temperaturilor minime se va situa în jurul a -2 grade, exceptând intervalul 9-12 februarie, când va fi de 1-3 grade.

Temporar vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi, moderate cantitativ la începutul intervalului şi în general slabe şi pe arii mai restrânse în rest.

În Transilvania, media temperaturilor maxime va scădea de la 5 grade în prima zi, până la 2-3 grade în cea de a doua, apoi va creşte, astfel că, în 10 şi 11 februarie se va situa în jurul a 9 grade. Va urma o răcorire, proces ce se va încheia la începutul celei de a doua săptămâni, când maximele termice vor atinge în medie 4-5 grade. În cea de a doua săptămână se va încălzi lent, iar la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va atinge 7-8 grade. Minimele termice vor fi preponderent negative, iar media lor se va situa, în general, între -6 şi -1 grad.

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel