EXCLUSIV  ANM, atenționare februarie 2019. Un specialist explică ce se va întâmpla în țară

Vreme
Vreme

Daniel Alexandru, șeful laboratorului Agrometeorologie din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DCNews, despre o atenționare ANM, valabilă până miercuri.

„Din punct de vedere meteorologic, până în acest moment, a fost o iarnă normală. Temperaturile au scăzut, dar nu încât să pună în pericol activitatea agricultorilor. În perioada următoare, parametrii se vor menține în limite normale, pentru că temperaturile medii se vor situa aproape de normalul perioadei. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor urma un trend normal", a spus Daniel Alexandru, avertizând totodată de existența unei informări pe site-ul ANM. „Este o avertizare în ceea ce privește apariția fenomenului de precipitații asociate cu viteze ale vântului, în special la munte. Începând din această seară, de la ora 20.00, până în cursul zilei de miercuri, din partea de Est a teritoriului vor fi cantități de precipitații care se vor situa între 10-20 l/mp, predominant sub formă de ploaie".

„Nu este exclus ca, în cadrul acestei perioade, să apară și o ușoară ninsoare în zonele de câmpie", a precizat specialistul.

„Există posibilitatea ca, în zilele următoare, în funcție de evoluția evenimentelor, aceste avertizări și informări meteorologice să fie actualizate. În prezent, nu se prefigurează decât această avertizare cu viteze ale vântului mai ridicate la munte și în restul teritoriului", a precizat Daniel Alexandru la DCNews.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel