COD GALBEN  ANM, alertă meteo generală. Prognoza specială pentru București, 21- 22 iunie

ANM a emis două alerte de Cod Galben și prognoza specială pentru București. 

A fost emis COD GALBEN, valabil de astăzi, 21 iunie 2022, de la ora 11:00, până în această seară, la ora 21:00. Meteorologii anunță intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

”În intervalul menționat, în Moldova, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și local în Transilvania, temporar vântul va avea intensificări (viteze la rafală de peste 55...75 km/h și izolat 80 km/h) și vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp.” anunță ANM. 

Totodată, meteorologii precizează și că indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic în sudul Olteniei, sudul și estul Munteniei, vestul Dobrogei și în extremitatea sudică a Moldovei.

De miercuri dimineață, 22 iunie 2022, de la ora 08:00, până în aceeași zi, la ora 21:00, ANM a emis o altă alertă meteo de intensificări ale vântului: ”În intervalul menționat, în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui, vântul va avea intensificări cu viteze de 55...75 km/h.”

Vezi în Galeria Foto zonele afectate

Pentru municipiul București, a fost emisă o prognoză meteo specială.

Astăzi, de la ora 11:00 până la ora 21:00, ”Vremea va fi călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge după-amiaza pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55...60 km/h după-amiaza când va fi vijelie și vor fi posibile descărcări electrice, averse și grindină.” conform ANM. 

Pentru miercuri, în schimb, de la ora 08:00 la ora 21:00, meteorologii anunță că ”Vremea va fi frumoasă, dar și călduroasă în orele după-amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 30...31 de grade.”

Vremea pe următoarele 4 săptămâni

Săptămâna 20.06.2022 – 27.06.2022

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, sud-vestice și local în cele estice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice, centrale și la munte.

Săptămâna 27.06.2022 – 04.07.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice.

Săptămâna 04.07.2022 – 11.07.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 11.07.2022 – 18.07.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în sud-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel