Animale de companie, abandonate în masă în pădurea Ceala

Fenomen îngrijorător pentru responsabilii parcului natural Lunca Mureșului din pădurea Ceala, Arad. Tot mai mulți oameni își abandonează în pădure animalele de companie, inclusiv pitoni. 

Pentru pădurarii din pădurea Ceala, în ultima perioadă, a devenit o adevărată rutină să găsească în arealul pe care trebuie să-l supravegheze animale de companie abandonate fie că proprietarii nu le mai pot crește, fie că s-au săturat de ele, scrie stirileprotv.ro. 

Deși pădurea e preferată de mulți arădeni pentru plimbări cu bicicleta sau pentru picnicuri în weekend, nu mică le-a fost mirarea paznicilor când, zilele trecute, au găsit doi pitoni chiar pe șoseaua principală din pădure. Unul dintre șerpi era mort când a fost descoperit, iar celălalt este foarte bolnav, ceea ce conduce la supoziția că reptilele au fost abandonate într-un mod brutal: aruncate din mersul mașinii.

"E o specie exotică, e interesant că a fost lăsat în pădure, nu ar fi solicitat un efort mare pentru a fi hrănit. Poate să provoace panică în schimb, aspect strident, tocmai pentru a-și face simțită prezența", a declarat Mihai Pascu, biolog.

Nu doar șerpii sunt abandonați, ci și foarte multe broaște țestoase, precum și câini. 

Paul Hac, directorul parcului natural Lunca Mureșului, atrage atenția că "Eliberarea animalelor de companie, exotice, în parc natural, poate să pună în pericol ecosistemul acesta. Speciile, scoase din arealul lor natural pot deveni specii invazive, apoi, animalele respective pot să pună în pericol siguranța vizitatorilor parcului".

Abandonarea animalelor de companie este interzisă, iar amenzile sunt cuprinse între 5.000 și 60.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel