Animale de circ în stare deplorabilă, în parcarea unui hipermarket

Organizația Vier Pfoten dezvăluie o înregistrare video cu un elefant aflat într-o stare deplorabilă, în parcarea unui hipermarket din București.

Elefantul, care aparține unui circ ambulant, a fost filmat la finalul săptămânii trecute având afecțiuni vizibile la ochi și la picioare, prezentând totodată mișcări stereotipe specifice stresului cauzat de captivitatea îndelungată.  Elefantul este ținut cel puțin 23 de ore pe zi într-un țarc de maximum 10 metri pătrați sau în camionul de transport, unde nu se poate mișca. Același circ ține captiv un hipopotam într-un țarc de mici dimensiuni, fără bazin cu apă. Animale sălbatice sunt expuse continuu zgomotelor provenite de la mașinile din parcare, fiind forțate să trăiască într-un mediu total diferit față de habitatul lor natural, precizează Vier Pfoten. 
 
"În libertate, un elefant străbate 15 kilometri într-o singură zi. Imaginați-vă că cei maxim 10 metri pătrați pe care îi îngăduie circul Americano Vargas reprezintă un chin nesfârșit pentru acest elefant, care abia are loc să se miște, darămite să se deplaseze. Orice specialist poate remarca mișcările stereotipe dezvoltate în ani de zile de izolare în condiții inumane. Nu mai vorbim de orele lungi pe care toate aceste animale trebuie să le îndure pe drum, înghesuite în cuștile din camioanele de transport. Pentru cine pot fi aceste lucruri o distracție?", spune Veronica Tulpan, director de programe naționale Vier Pfoten România.
 
Plângere penală
 
Vier Pfoten a solicitat companiei să renunțe la găzduirea circurilor cu animale sălbatice în parcarea hipermarketurilor sale, considerând că acesta este un gest de cruzime față de animale. Organizația a transmis o plângere către ANSVSA pentru efectuarea unui control în acest caz, în care sunt încălcate mai multe prevederi ale legii pentru protecția animalelor. Vier Pfoten va înainta o plângere penală împotriva circului Americano Vargas sub acuzațiile de rele tratamente și cruzime față de animale. 
 
"Stop It! Fără animale sălbatice în circuri"
 
Un apel lansat de Vier Pfoten pe Facebook, prin care se cere stoparea găzduirii acestui circ, a generat peste 6000 de distribuiri în timp record. Vier Pfoten anunță relansarea campaniei "Stop It! Fără animale sălbatice în circuri", având ca principal scop adoptarea legii care să interzică reprezentațiile cu animale sălbatice pe teritoriul României. Reamintim că un proiect de lege în acest sens este deja depus la Parlament. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel