ANI îl cercetează pe secretarul de stat care ar fi trebuit să desființeze spitalele

dan romulus serban
dan romulus serban

Agenția Națională de Integritate cercetează cazul de incompatibilitate al președintelui Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor (CONAS), Dan Romulus Șerban, care este și medic la Spitalul de Urgențe Floreasca, așa cum De Ce News semnala încă din luna februarie. Șerban este cel care ar fi trebuit să decidă care spital își continuă activitatea în forma actuală, dar decizia a fost lăsată pe umerii ministrului Sănătății, Cseke Attila. CONAS a pregătit  un număr de 400 de evaluatori prin care se decide dacă un spital este eficient sau nu.

Conform legii 161/2003, președintele CONAS este asimilat cu funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății, așa că Dan Romulus Șerban nu poate exercita decât funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice și al creației literar-artistice. Dar acesta activează ca medic în cadrul Spitalului de Urgențe Floreasca, așa cum reiese din facsimilul prezentat de De Ce News ce conține declarația de avere a președintelui CONAS. Cu alte cuvinte, aceeași persoană se află în poziția de angajat al unui spital și, în același timp stabilește criteriile de evaluare a acelui spital și coordonează procesul de evaluare a unității medicale, proces care poate avea ca rezultat inclusiv recomandarea de închidere a acestuia, de la care primește două treimi din salariul pe care îl obține de la CONAS.

Dan Șerban vrea să ne lase cu 150 de spitale în toată țara

„Avem acum 483 de spitale, inclusiv ale unor ministere sau instituții, și vreo 53 de spitale private. În Spania, pentru regiuni cu 20 mil. locuitori sunt 95 de spitale. După părerea mea, necesarul României ar fi de 150 de spitale”, declara președinte CONAS pentru revista Medica Academica.

Citește și:

ANI se ocupă de sindicaliști, ca să nu deranjeze demnitarii Puterii. Secretar de stat, incompatibil

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel