ANI cere Parchetului anchetarea unui director de liceu din judeţul Galaţi

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către un director de liceu din judeţul Galaţi a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, după ce acesta s-a numit el însuşi ca expert în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene.

Potrivit unui comunicat al ANI, transmis marţi AGERPRES, Lilian Ceoromila, director al Liceului Tehnologic nr. 1 din comuna Cudalbi, judeţul Galaţi, a emis şi semnat, în data de 1 octombrie 2017, o decizie de numire a sa ca expert în cadrul proiectului finanţat din fonduri structurale 'Dezvoltare integrată în Cudalbi, judeţul Galaţi'.

De asemenea, directorul a semnat un contract individual de muncă privind numirea sa pe funcţia de coordonator (expert) în cadrul proiectului 'Dezvoltare integrată în Cudalbi, judeţul Galaţi', contract semnat în data de 2 octombrie 2017, atât în calitate de angajator, cât şi în calitate de salariat. În urma activităţii desfăşurate în cadrul proiectului, directorul a obţinut, în perioada ianuarie - mai 2018, venituri salariale în valoare de 23.520 de lei.

Pe de altă parte, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui în vederea cercetării lui Adrian Furtună, şef al Serviciului Financiar-Contabilitate din cadrul Consiliului Judeţean Vaslui - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, pentru fals în declaraţii. ANI susţine că, în perioada 11 decembrie 2006 - 31 decembrie 2018, Adrian Furtună a exercitat simultan funcţia de şef al Serviciului Financiar-Contabilitate şi pe cea de contabil la o societate comercială, activitate aflată în legătură directă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public.

De asemenea, întrucât în declaraţiile de avere depuse în calitate de funcţionar public (anii 2014 - 2017), Adrian Furtună nu a menţionat veniturile încasate de la societatea comercială în perioada 4 septembrie 2003 - 31 decembrie 2018, ANI a sesizat Parchetul în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel