Anca Jurma renunță la șefia DNA. Mișcarea CSM

Anca Jurma
Anca Jurma

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act luni de retragerea acordului dat de Anca Jurma pentru delegarea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni, la sediul CSM, că Anca Jurma a trimis o adresă în timpul şedinţei Secţiei pentru procurori prin care a informat că renunţă la acordul dat pentru delegarea la şefia interimară a DNA.

"În timpul şedinţei, în timpul deliberărilor, la Secţie s-a primit o declaraţie din partea doamnei Jurma prin care renunţă la consimţământul prealabil acordat. În cazul acesta, Secţia nu avea decât să ia act de voinţa dânsei de retragere a consimţământului, acordului şi veţi vedea ce va decide Secţia la o şedinţă următoare", a declarat Toader.

Întâlnire pentru a discuta șefia DNA

Potrivit acestuia, Secţia de procurori a CSM urmează să se întâlnească joia viitoare, când, probabil, va decide cu privire la şefia DNA.

Tudorel Toader a spus că demersul Ancăi Jurma este o chestiune strict personală. "Dânsa cred că este cea mai în măsură să spună în ce condiţii şi-a exprimat acordul şi în ce condiţii şi l-a retras. Personal nu pot să mă substitui domniei sale în a da explicaţii", a completat el.

Ministrul Justiţiei a precizat că procedura iniţiată anul trecut de numire a procurorului-şef al DNA nu s-a încheiat. "Procedura nu s-a încheiat. Şi nimeni n-are un drept de decizie discreţionar, dincolo de exigenţele Constituţiei", a adăugat el, cu referire indirectă la preşedintele Klaus Iohannis.

Secţia pentru procurori a CSM a luat în discuţie luni nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind propunerea de delegare în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Ancăi Jurma.

Vezi și: Anca Jurma a renunțat la șefia DNA. Toader: Iohannis, obligat s-o numească pe Adina Florea

Nou șef la DNA. Ședință la CSM privind poziția Ancăi Jurma

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel