Americanii au aprobat al doilea medicament oral împotriva Covid-19, după Paxlovid

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

FDA-ul american a aprobat a doua pastilă care se administrează pe cale orală în lupta cu pandemia Covid-19.

Administrația medicamentului din Statele Unite (FDA, n.r.) a autorizat a doua pastilă antivirală folosită în tratarea bolii Covid-19. Medicamentul se numește molnupiravir, iar autorizarea sa de urgență a venit la o zi după ce FDA a aprobat în același regim pastila Paxlovid produsă de Pfizer.

Ambele medicamente reduc riscul spitalizării și al decesului la persoanele confirmate pozitiv cu Covid-19 și care riscă să facă o formă gravă a bolii Covid-19. Molnupiravir este produs de compania farmaceutică Merck și este autorizat pentru persoanele cu vârstă de peste 18 ani.

Plafonul de vârstă este mai ridicat decât în cazul Paxlovid fiindcă există riscul ca tratamentul să afecteze dezvoltarea oaselor și articulațiilor.

Statele Unite au aprobat administarea de urgență a medicamentului Paxlovid produs de Pfizer

Administrația medicamentului din Statele Unite (FDA, n.r.) a aprobat utilizarea în regim de urgență a medicamentului Paxlovid, produs de Pfizer, un antiviral cu administrare orală, pentru a trata cazurile ușoare până la medii de Covid-19 pentru pacienții cu vârstă de peste 12 ani, în prezența unui test pozitiv Covid-19 și care au riscul de a necesita spitalizare sau chiar de a deceda. Paxlovid va fi disponibil doar pe rețetă și administrarea sa trebuie să înceapă de-ndată ce diagnosticul este dat.

Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al instituției federale. „Autorizația emisă astăzi ne oferă primul tratament Covid-19 care vine sub formă de pastilă și poate fi administrat pe cale orală - este un pas uriaș înainte în lupta cu această pandemie”, a transmis Patrizia Cavazzoni din cadrul FDA. „Această autorizație ne oferă o nouă cale de luptă cu Covid-19, într-un moment crucial al pandemiei, în timp ce noi variante apar. Astfel, pacienții care au risc ridicat de a dezvolta o formă severă de Covid-19 vor avea acces mai ușor la tratament”.

Totuși, FDA exprimă clar faptul că Paxlovid nu înlocuiește vaccinul împotriva Covid-19, iar Statele Unite recomandă în continuare doze booster după completarea schemei inițiale cu două doze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel