Amenzi pentru turiștii care merg în Italia. Vor plăti 240 de euro dacă...

Diana Popescu / 13 iun 2017 / 08:57 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Roma este angajat într-o luptă constantă pentru a împiedica turiștii să distrugă monumentele antice. Turiștii care escaladează bordurile fântânilor antice din Roma sau le folosesc ca spații pentru picnic riscă să primească amenzi cuprinse între 40 și 240 de euro.

Virginia Raggi s-a aflat în ultimele săptămâni sub presiunea opiniei publice, fiind invitată să adopte o serie de măsuri, în urma mai multor articole ale presei care a relatat numeroase cazuri ale unor persoane care făceau baie în fântâni, mâncau pe bordurile acestora sau escaladau monumente arhitectonice de mare valoare, precum Fontana di Trevi, Fontana della Barcaccia și Fântâna Leului din Piazza del Popolo. 

Decretul semnat de Virginia Raggi, valid până pe 31 octombrie, interzice "orice comportament incompatibil cu scopul natural" al fântânilor, inclusiv spălarea hainelor și a animalelor, însă face și o excepție, permițând ritualul tradițional al aruncării de monede. 

Mai multe orașe italiene depun în această perioadă eforturi mari pentru a face față turismului de masă, în special în timpul verii.

În Florența, primarul Dario Nardella a decis recent să stropească cu apă de mai multe ori pe zi pavajul și scările bisericilor celebre din oraș, pentru a îi împiedica astfel pe turiști să își amplaseze corturile în acele zone.

[citeste si]


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24