Ambasadorul Paul Brummell: Reforma trebuie să ajute lupta împotriva corupţiei

Este important ca reforma să ajute lupta împotriva corupţiei şi stabilirea statului de drept şi să nu împiedice aceste obiective, a declarat, joi, ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la finalul mandatului său la Bucureşti.

Precizările acestuia au venit fiind întrebat în legătură cu recentele modificări la Codul penal, adoptate de Legislativul român. Brummell a amintit că, atunci când România a intrat în Uniunea Europeană, în 2007, "s-a considerat că mai mult progres trebuie făcut în ceea ce priveşte lupta anticorupţie şi statul de drept".

"În fiecare an raporturile MCV au înregistrat progres semnificativ aici în România", a spus el. Privind recentele schimbări în Justiţie, el a evidenţiat că este important ca reforma să ajute lupta împotriva corupţiei şi stabilirea statului de drept şi să nu împiedice aceste obiective. Ambasadorul britanic a vorbit şi despre colaborarea dintre România şi Marea Britanie în domeniile securitate şi justiţie, menţionând traficul de droguri şi traficul de fiinţe umane. "Este important ca astfel de reforme să ajute colaborarea internaţională", a menţionat el şi a amintit despre recentul mesaj transmis de Comisia Europeană, în contextul modificărilor Codului penal.

Condamnații britanici au demisionat

El a punctat că, pe această temă, dezbaterea continuă, iar România este principalul actor vizat de aceste schimbări. "Legea este pentru România", a adăugat el. 'Avem un parteneriat bun, vrem să construim şi să dezvoltăm acest parteneriat', a continuat Paul Brummell. Referitor la faptul că România ar fi considerată, în prezent, o 'ţară problemă', Brummell a replicat: "Nu aş spune, din punctul nostru de vedere, că România e considerată o ţară problemă". El a fost întrebat, comparativ, dacă politicienii britanici condamnaţi au demisionat. "Cred că situaţiile juridice sunt diferite între Marea Britanie şi România. Pot să răspund că în trecut în Marea Britanie cred că în majoritatea cazurilor când un politician a primit o condamnare penală a demisionat, da, istoric vorbind", a precizat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel