EXCLUSIV  Amânare plată rate şi facturi. Guşă: Măsuri POPULISTE. Reacţie în lanţ

Cozmin Guşă critică măsurile anunţate în ultima perioadă, cu amânarea plăţii ratelor şi facturilor, afirmând că sunt populiste. Consultantul politic apreciază că ar fi trebuit aplicat un alt sistem pentru cei afectaţi de criză, similar cu cel din SUA.

Într-un interviu acordat DC News, consultantul politic Cozmin Guşă a criticat măsurile luate de politicieni pentru protejarea populaţiei afectate de criza coronavirus, apreciind că acestea sunt populiste şi că nu au fost gândite suficient de bine. Guşă apreciază că amânarea plăţii ratelor şi a facturilor nu va face decât să lase sistemul economic şi financiar fără resurse, afirmând că modelul aplicat în SUA, unde oamenii primesc bani, vouchere, este mult mai indicat, întrucât astfel se susţine, în continuare, consumul.

"Consumul va scădea şi de aici şi veniturile la buget vor fi mai reduse. Iar proiectele de legi populiste pe care le-am văzut: ‚gata, să nu mai plătim taxe, să nu mai plătim utilităţi, să nu mai plătim credite’, astea nu sunt bune. Trebuie făcute cu cap, sunt de tip populist. Sunt de acord ca cineva să fie ajutat să nu mai plătească rata la bancă din momentul în care a devenit şomer", a declarat Cozmin Guşă.

Modelul american

Întrebat dacă sistemul aplicat în SUA este mai bun, Guşă a răspuns: "E o soluţie mai bună, pentru că bagă sânge în instalaţie. E mult mai potrivit aşa pentru că se învârte roata, oamenii cheltuie în continuare. E mult mai bine aşa decât această scutire care scoate, practic, energia din sistemul economico-financiar şi nu mai ai ce să învârţi la urma urmei. Şi de aici va merge o reacţie în lanţ. Deci reacţia noastră este foarte slabă vizavi de soluţi. Acestea nu sunt soluţii".

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel