Alexandru Repan, 55 de ani de carieră. "Rapsodie-n roz", la Nottara

Pe 26 februarie, actorul Alexandru Repan împlineşte 75 de ani de viaţă şi 55 de ani de carieră.

Actorii și spectatorii îl vor sărbători pe îndrăgitul artist la spectacolul "Rapsodie-n roz" după „Oscar și Tanti Roz" de Eric-Emmanuel Schmitt, în care maestrul apare în dublă ipostază: de actor şi de regizor.

Montarea este programată chiar joi, 26 februarie, de la ora 19.30, la Sala George Constantin (Teatrul Nottara).

Alexandru Repan este un actor deplin, cu putere de control asupra stării sufletești complicate. De câte ori e în scenă, el îi stăpânește pe toți cu privirea și energia sa, adunându-i și risipindu-i într-un firesc sub care se ghicește încărcătura de gândire. Are un joc sub zodia lucidității. Compoziții robuste, cu pondere și credibilitate. Astfel, actorul trăiește neliniștea creatoare, nemulțumirea fundamentală, față de tot ceea ce știe că-i este deja la îndemână, având forța, tenacitatea, inteligența de a nu se transforma într-o imagine în sine, ci într-o imagine despre om.

Pentru Alexandru Repan teatrul este locul din lume unde nu ai voie să disimulezi... Pentru cariera sa artistică, care cuprinde peste 70 de spectacole de teatru și mai mult de 30 de roluri în filme, Alexandru Repan a fost distins cu numeroase premii şi decorat în anul 2002 cu Ordinul Național Serviciul Credincios în Grad de Cavaler, pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc.

VEZI ȘI: Timbrul cultural în teatru. Ce spune actorul Gelu Nițu

În actuala stagiune, la Teatrul Nottara, îl puteţi vedea în spectacolele: Variaţiuni enigmatice de Eric-Emmanuel Schmitt, regia: Claudiu Goga, Aniversarea de Thomas Vinterberg și Mogens Rukov, regia: Vlad Massaci, Vizitatorul de Eric-Emmanuel Schmitt, regia: Claudiu Goga, și în postura de regizor și actor, alături de fosta sa studentă, Andreea Măcelaru Șofron, în spectacolul Rapsodie-n roz, după romanul Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt, montat în cadrul programului Actor și regizor.

La împlinirea celor 75 de ani de viaţă, pentru tot ce a realizat de-a lungul timpului, în teatru și film, colegii din Teatrul Nottara îi urează multă sănătate, liniște în suflet și realizarea cât mai multor proiecte teatrale de calitate!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel