COD GALBEN  Alertă meteo generală de VISCOL. ANM a emis Cod Galben

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

ANM a emis o avertizare COD GALBEN de viscol pentru mai multe zone din ţară. 

Avertizarea meteorologilor este valabilă până pe 22 ianuarie, la ora 10:00, şi va afecta zonele situate la altitudine mai mare de 1600 m. 

"În intervalul menționat, la munte, în special la altitudini de peste 1600 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80...100 km/h, va fi viscol, vizibilitatea redusă și zăpada troienită", transmite ANM.

De asemenea, până pe 21 ianuarie, la ora 2:00, mai multe judeţe vor fi sub avertizare COD GALBEN de ninsori, temporar viscolite. "În intervalul menționat, în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 55...65 km/h, temporar viscolind ninsoarea", transmit meteorologii.

Cum va fi vremea în Bucureşti 

În următoarele 24 de ore, "vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -2...1 grad. Cerul va fi mai mult senin până spre orele serii, apoi se va înnora treptat, dar condițiile de precipitații vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, care la rafală vor atinge viteze în general de 35...40 km/h", transmite ANM.

De asemenea, conform prognozei pentru ziua de 21 ianuarie, "valorile termice vor fi în scădere, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -6...-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -8 grade. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare pe parcursul zilei, însă probabilitatea pentru precipitații se va menține redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în orele amiezii".

Elena Mateescu, director ANM, anunţ. Cum va fi vremea de vineri 

"De vineri, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât să consemnăm valori spre minus 14 - minus 15 grade Celsius în zonele depresionare. Vântul va sufla tare în zona montană cu rafale de 80-100 de km/h la altitudini mari, unde zăpada va fi viscolită, și, nu în ultimul rând, este posibil să consemnăm și precipitații sub formă de ninsoare, predominant în zonele intracarpatice. 

Și în celelalte zone, mai ales în Banat, în nordul Moldovei, în Crișana, este posibil să consemnăm ninsori. Ne așteptăm să vedem și în partea de sud, sud-est a țării precipitații la început sub formă de ploaie. Însă, în funcție de evoluția datelor meteorologice, vom consemna informațiile la momentul respectiv. 

Deocamdată, o perioadă mai rece, cu nopți geroase și dimineți geroase, în special în partea de vest, nord-vest, nord, nord-est a țării, precum și în zona centrală, acolo unde, nu numai în zonele depresionare la acest sfârșit de săptămână și începutul săptămânii viitoare este posibil să consemnăm valori sub -10 grade Celsius, ci cu o probabilitate mai mare în jumătatea de nord să avem ninsori, a spus Elena Mateescu, la Antena 3. 

În ultimele două zile, România s-a confruntat cu un vânt puternic, în special la munte, unde au fost rafale de 80-110 km/h.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel